Economic Local

Executorii judecătorești vând o casă din comuna Tomești! Clădirea are 79,33 mp și a fost construită pe un teren de 600 mp

Publicat: 27 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Executorii judecătorești vând o casă din comuna Tomești Clădirea are 7933 mp și a fost construită pe un teren de 600 mp
Din cauza unui împrumut, doi soți riscă să rămână fără casa din Tomești

O casă din comuna Tomești este scoasă vânzare de executorii judecătorești. Procedura este programată pentru mijlocul lunii iunie 2022. Prețul a fost redus cu 25 la sută după ce licitația a fost anulată în mai multe rânduri

În perioada următoare, pe data de 16.06.2022, ora 11:00, executorii judecătorești scot la vânzarea imobilul deținut de soților Fănel și Denisa Peptu. Cei doi riscă să piardă casa de locuit după ce nu a achitat un credit obținut de la Banca Românească SA în valoare de 138.000 euro.

„Poate participa la licitație, in calitate de licitator, orice persoană care are capacitatea deplină de exercițiu, precum și capacitatea să dobândească bunul ce se vinde. Debitorii nu pot licita nici personal, nici prin persoane interpuse. Persoanele care vor să cumpere imobilul la licitație sunt obligate să depună în contul de consemnări, până la termenul stabilit pentru vânzare, o garanție de participare de 10 la sută din prețul de pornire a licitației. Nu au obligația de a depune garanția prevăzută mai sus: creditorii urmăritori sau intervenienți, persoanele care, împreună cu debitorul, au asupra imobilului urmărit un drept de proprietate comună pe cote-părți”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Raluca Gabriela Plumbu Handiuc.

Executorii judecătorești vând o casă din comuna Tomești după ce a fost efectuată evaluarea

Imobilul scos la vânzare are regimul de înălțime D+P+M cu  o suprafață utilă de 79,33 mp, iar terenul are o suprafață măsurată de 600 mp. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire a licitației de 340.086 lei, aproape 70.000 euro. Nu în ultimul rând, executorii judecătorești vând și un apartament situat în comuna Valea Lupului, județul Iași, strada Aleea Păun, nr. 7, bloc C4.

Imobilul este compus din 2 camere și are o suprafață utilă de 45,60 metri pătrați la care se adaugă un balcon de 4,30 metri pătrați. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire a licitației de 239.642 lei, aproape 48.000 euro.

Executorii vând o vilă din zona Păcurari

Totodată, executorii judecătorești organizează altă licitație pentru valorificarea bunurilor ce aparțin lui Adrian Coca, fost director la compania Totalgaz Industrie, acum aflată în insolvență. Adrian Coca a ipotecat vila de pe strada Ioan Petru Culianu, iar banii au fost folosiți pentru susținerea activității din firmă. Apoi a demisionat, dar a rămas cu o datorie de peste 1 milion de euro la First Bank. Procedura pentru valorificarea imobilului pornește de la 2.063.366 lei, aproape 400.000 euro, după ce procedura a eșuat în mai multe rânduri, din cauză că nu s-au prezentat ofertanți. Licitația va fi organizată la sediul executorului judecătoresc Ciprian Sârbu. Vila lui Adrian Coca, situată chiar lângă proprietatea lui Ioan Pârău, patronul Totalgaz Industrie, are regimul de înălțime D+P+1+M.

Executorii judecătorești vând o casă din comuna Tomești doar dacă la procedură se vor prezenta participanți.

Adauga un comentariu