Titlurile zilei

Executorii vând apartamentul unui profesor dintr-un bloc de pe bd. Socola! Licitația începe de la 1.091 euro/mp – FOTO

Publicat: 06 feb. 2023
_____ Vizualizări 10 Comentarii
Executorii vând apartamentul unui profesor dintr-un bloc de pe bd. Socola Licitația începe de la 1.091 euromp  FOTO
Un profesor de la Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” este urmărit de executorii judecătorești

Un profesor de la Universitatea Tehnică din Iași riscă să rămână fără locuința de pe bd. Socola. Băncile încearcă să recupereze un credit neachitat. Constantin Chiriță a controlat o societate cu obiect de activitate „fabricarea altor mașini și utilaje de utilizare generală”, care a înregistrat datorii de aproape 2 milioane de euro, motiv pentru care a intrat în insolvență

Executorii judecătorești din Iași organizează noi licitații pentru valorificarea imobilelor ce aparțin debitorilor care nu au reușit să achite datoriile la bănci. Astfel, pe data de 28.02.2023 este programată licitația pentru vânzarea unui apartament situat într-un bloc de pe bd. Socola, nr. 22.

Prețul de pornire a procedurii este de 302.900 de lei, adică 60.580 de euro. Imobilul aparține lui Constantin Chiriță, în vârstă de 75 de ani, ce a activat ca profesor la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

„În cazul în care nu este oferit nici prețul la care a imobilul a fost evaluat, vânzarea se va amâna la un alt termen, de cel mult 30 de zile, când licitația va începe de la prețul de 75 la sută din prețul de pornire a primei licitații. Dacă nu se obține prețul de începere a licitației și există cel puțin 2 licitatori la același termen, bunul va fi vândut la cel mai mare preț oferit, dar nu mai puțin de 30 la sută din prețul de pornire a primei licitații.

Vânzarea se va putea face chiar dacă se prezintă o singură persoană care oferă prețul de la care începe licitația”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Mihai Florea.

Executorii vând un apartament de 55 mp dintr-un bloc de pe bd. Socola

Apartamentul format din 2 camere este identificat în blocul T1. Suprafața utilă a imobilul este de 55 mp, ceea ce înseamnă că licitația începe de la 1.091 euro/mp. Procedura este organizată la cererea creditoarei Garanti Bank SA. Problemele pentru Constantin Chiriță au început în urmă cu mai mulți ani, când societatea Hydramold SRL, controlată de profesor, a intrat în insolvență.

Conform tabelului definitiv al creanțelor din 2018, societatea Hydramold SRL a înregistrat următoarele datorii: 2.338.304 lei – Ministerul  Fondurilor Europene, DGRFP Iași – 1.445.165 de lei,  FNGCIMM SA IFN – 2.125.789 de lei, Garanti Bank – 1.027.259 de lei. În total, sunt 21 de creditori, iar valoarea finală a creanțelor este de 9.014.182 de lei. Societatea are ca obiect de activitate „fabricarea altor mașini și utilaje de utilizare generală”.

Deocamdată, procedura de insolvență nu a fost încheiată. Și patronii de la Trust Instalații Montaj SRL au solicitat, la Tribunalul Iași, intrarea în insolvență a societății.

O proprietate de pe șoseaua Bârnova se vinde cu 200.000 de euro

Nu în ultimul rând, pe data de 15.02.2023, ora 10:00, este programată licitația pentru valorificarea unui teren și a unei locuințe situate pe șoseaua Bârnova, nr. 90, județul Iași. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire de 956.111 lei, aproape 200.000 de euro. Licitația va fi organizată la sediul executorului judecătoresc Cristinel Dominte. Nu este prima dată când executorii vând proprietăți din apropierea comunei Bârnova.

Procedura este lansată la cererea creditoarei Unicredit Bank, ce are de recuperat creanțele dintr-un credit neachitat, semnat în 2010. Bunurile executate constau într-un teren de 1.457 mp pe care se află o locuință individuală cu o suprafață utilă de 98,23 mp. Proprietatea este completată de o anexă de 23,17 mp.

Executorii vând apartamentul unui profesor dintr-un bloc de pe bd. Socola, dar rămâne de văzut dacă la procedură se vor prezenta ofertanți.

Comentarii
  • Pentru ce dati numele omului in ziar, scarbelor? Pe unu prins beat la volan il dati cu initiale..Pana nu va da careva in judecata nu va lasati….

  • Toate numele implicate in fapte sociale pot fi facute publice !, asta a dat o gaura societatii de 2 milioane de euro in comparatie cu un sofer matol in masina lui

  • De acord cu Ticu.
    Ca se prezinta cazul, da, este bine. Este un avertisment pentru cei care iau credite fara sa gandesca bine inainte, fara sa fie siguri ca le pot plati. Dar sa dai numele omului si adresa … e de porc.

  • Brrr…..cica pentru ca sa atentioneze cetatenii care intentioneaza sa faca credite la banci, sa gandeasca bine daca au de unde lesa le si achite. Dar chiar nu ma intereseaza numele acestui prof. O fi incercat sa faca ceva bun, dar posibil sa nu fi avut si contracte pentru ”fabricarea altor mașini și utilaje de utilizare generală” cum si-a propus ca sa vanda si sa ii vina banii. Proful nu e un incompetent profesional, dar uite ca a vut ghinion in afacerea asta. Nu la toti le merg afacerile. Dar de ce nu ne prezinta la stirea asta de ce nu i-a mers afacerea? Statul cu ce l-a ajutat sa o dezvolte? Chestiunea cu atragerea Fondureilor Europene a aparut mai incoace pentru cei care vor sa-si dezvolte o afacere.

  • trebe sa fii diliu sa te incurci cu bancile. da-i in … de escroci lacomi. iti dau credit cand dobanda e mica, da pe urma dobanda creste pana in pod, n-ai din ce sa platesti si banca vine si iti vinde casa ca la profu asta. macar de ar lua-o ei si sa-ti dea inapoi banii pe care i-ai dat pe ea pana atuncea. ciuciu. iti ia tot. si banii, si casa.

  • Care fapte sociale tovarase? despre ce gaura scrii dumneata? si de unde scoti suma asta fabuloasa de 2 milioane de euro? in numele cui iti permiti sa judeci?

Adauga un comentariu