Local

Exercițiu de evacuare în caz de cutremur în centrul Iașului. Desfășurare de forțe ale salvatorilor ieșeni

Publicat: 20 feb. 2020

În perioada următoare vor avea loc o serie de evenimente importante derulate de pompierii ieșeni. Astfel, mai multe manifestări vor avea loc în curtea Inspectoratului, dar și în alte zone din municipiu

În următoarele săptămâni, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași vor avea parte de o serie de evenimente importante la sediul instituției. Astfel, pe 28 februarie va fi aniversată Ziua Protecției Civile din România, iar pe 1 martie va fi aniversată Ziua Internațională a Protecției Civile.

Pe lângă aceste evenimente, pompierii ieșeni vor aduce și un omagiu victimelor cutremurului din 1977, la împlinirea a 43 de ani de la tragicul eveniment.
În ceea ce privește Ziua Protecției Civile, Inspectoratul pentru Situații de Urgență organizează o serie de activități în perioada 24 februarie- 4 martie 2020. Astfel, în perioada 26 februarie – 4 martie 2020 va fi organizată Ziua Porților Deschise, ce va avea loc la sediul inspectoratului și în subunitățile proprii din municipiile Iași, Pașcani și din orașele Târgu Frumos și Hârlău. În perioada 24 februarie – 27 februarie 2020, vor avea loc întreceri sportive al personalului inspectoratului, sub egida „Cupa Protecției Civile”, activitate ce se va desfășura pe diferite ramuri sportive.

De asemenea, în data de 26.02.2020, între orele 10:00 – 16:00, în Parcarea Iulius Mall Iași, salvatorii ieșeni vor organiza expoziții cu tehnică de protecție civilă din dotarea inspectoratului și exerciții demonstrative de intervenție la urgența radiologică și la accident în care sunt implicate substanțe chimice periculoase și demonstrații privind acordarea primului ajutor medical de urgență.

Noi manifestări în centrul orașului

Evenimentele vor continua și cu alte tipuri de activități derulate de pompierii ieșeni.

„În data de 4 martie 2020, între orele 10:00 – 16:00, în Parcarea Carrefour Felicia, salvatorii ieșeni vor organiza demonstrații privind acordarea primului ajutor medical de urgență, iar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, va avea loc un exercițiu de evacuare în cazul producerii unui cutremur.

De asemenea, vor fi instalate puncte de informare preventivă cu împărțire de pliante având reguli de comportare la cutremur și diferite situații de urgență, în diferite zone aglomerate – Podu Roș, Moldova Mall Iași, zona Mitropoliei. Alături de salvatori, la toate activitățile vor participa și voluntarii din cadrul inspectoratului. În data de 4 martie 2020, să ne reamintim de victimele cutremurului de la 4 martie 1977 și să păstrăm un moment de reculegere. Invităm ieșenii să ni se alăture în această perioadă, să fie alături de noi, pentru a cunoaște tehnica de intervenție, modul de acordare a primului ajutor și salvarea din diferite situații de urgență”, au arătat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Adauga un comentariu