Local

Explicaţia primarului Mihai Chirica legată de căderea nocturnei din Copou – VIDEO

Publicat: 14 nov. 2020
Nocturna de pe Stadionul „Emil Alexandrescu” din Iași a fost reparată

Primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a ţinut să facă precizări în legătură cu căderea nocturnei din Copou. Acesta afirma că s-a terminat ancheta în cazul nocturnei de pe stadionul Emil Alexandrescu din Iași de la meciul cu Viitorul Constanța. Vinovatul a fost demis din funcție.

„V-am rămas dator cu o explicație legată de nocturna stadionului nostru

Ancheta a luat sfârșit iar rezultatul ei a arătat faptul că incidentul putea fi evitat dacă cei responsabili își făceau treaba , adică responsabilul cu organizarea meciurilor din partea clubului de fotbal și responsabilul cu administrarea stadionului din partea Primăriei.

Concluziile sunt :

– cablul de alimentare pe medie tensiune a stâlpului “vinovat” era scurtcircuitat cu o zi înainte când s-a intrerupt la antrenament
– a fost scos din funcțiune și postul de alimentare al acestui stâlp care alimenta și perechea lui , respectiv stâlpul alăturat
– defectul putea fi remediat la descoperirea lui in maxim 4 ore
– instalația a funcționat in timpul meciului in regim de avarie pe un singur post de transformare și un singur generator de curent( in lic de două fiecare)
– arbitru nu a permis prelungirea începerii meciului nici măcar cu ora promisa inițial așa încât nu s-au putut face manevre de asigurare a surplusului de energie prin introducerea celui de-al doilea generator care presupunea închiderea completa a nocturnei și repornirea ei pe un post de transformare și doua generatoare ( erau necesare cca. 20-30 minute )
– la cea mai mică variație de curent postul de transformare a acționat avaria in mod automat , a revenit in cca. 30 secunde dar timpul de acordare a proiectoarelor este de cca. 8-10 minute și arbitrul a fluierat imediat.

Alte trei defecte ale cablului

Cablul defect a fost măsurat și s-au mai descoperit alte 3 defecte pe care le-a avut de-a lungului timpului prin intervenții accidentale asupra lui : săpături pentru apa, borduri etc.

Cu aceasta ocazie nefericită s au măsurat toate cablurile de alimentare descoperindu-se și la pilonul vestic o fluctuație de amperaj care a determinat luarea următoarelor decizii:

A) înlocuirea tuturor cablurilor de alimentare care prezentau avarii, cca. 1000 m cablu de medie tensiune
B)destituirea din funcție a administratorului angajat al primăriei
C) sper ca și clubul să ia măsuri cu cei rensponsabili cu organizarea meciului.
Instalația a fost reparata și poate găzdui meciuri in nocturnă, sigur sperând ca toți sa-și facă treaba la timp.

Comentarii
  • Satul arde si Chirica se da cu parerea. Cand spitalele consuma mai mult ca niciodata si toate terapiile sunt pline, monitoare, ventilatoare, un nou spital la Letcani care consuma, pe noi ne freaca de ce nu merge nocturna. Pt ca s-au construit mii de blocuri care consuma dar retelele electrice sunt aceleasi, strazile sunt aceleasi, dar necesitatile actuale au crescut de mii de ori.
    Si acusi punem si instalatiile de Craciun si sa vezi atunci. asta e problema cea mai grava, ca nu merge nocturna. Pai bine tov. primar, cand ai facut o evaluare a retelelor electrice sau parcarilor din Iasi. Ce ai facut dupa un mandat de primar?
    PS: meciurile sa sa joace dimineata pe lumina

Adauga un comentariu