Local

Explicaţia primarului Mihai Chirica legată de căderea nocturnei din Copou – VIDEO

Publicat: 14 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Explicaţia primarului Mihai Chirica legată de căderea nocturnei din Copou - VIDEO
Nocturna de pe Stadionul „Emil Alexandrescu” din Iași a fost reparată

Primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a ţinut să facă precizări în legătură cu căderea nocturnei din Copou. Acesta afirma că s-a terminat ancheta în cazul nocturnei de pe stadionul Emil Alexandrescu din Iași de la meciul cu Viitorul Constanța. Vinovatul a fost demis din funcție.

„V-am rămas dator cu o explicație legată de nocturna stadionului nostru

Ancheta a luat sfârșit iar rezultatul ei a arătat faptul că incidentul putea fi evitat dacă cei responsabili își făceau treaba , adică responsabilul cu organizarea meciurilor din partea clubului de fotbal și responsabilul cu administrarea stadionului din partea Primăriei.

Concluziile sunt :

– cablul de alimentare pe medie tensiune a stâlpului “vinovat” era scurtcircuitat cu o zi înainte când s-a intrerupt la antrenament
– a fost scos din funcțiune și postul de alimentare al acestui stâlp care alimenta și perechea lui , respectiv stâlpul alăturat
– defectul putea fi remediat la descoperirea lui in maxim 4 ore
– instalația a funcționat in timpul meciului in regim de avarie pe un singur post de transformare și un singur generator de curent( in lic de două fiecare)
– arbitru nu a permis prelungirea începerii meciului nici măcar cu ora promisa inițial așa încât nu s-au putut face manevre de asigurare a surplusului de energie prin introducerea celui de-al doilea generator care presupunea închiderea completa a nocturnei și repornirea ei pe un post de transformare și doua generatoare ( erau necesare cca. 20-30 minute )
– la cea mai mică variație de curent postul de transformare a acționat avaria in mod automat , a revenit in cca. 30 secunde dar timpul de acordare a proiectoarelor este de cca. 8-10 minute și arbitrul a fluierat imediat.

Alte trei defecte ale cablului

Cablul defect a fost măsurat și s-au mai descoperit alte 3 defecte pe care le-a avut de-a lungului timpului prin intervenții accidentale asupra lui : săpături pentru apa, borduri etc.

Cu aceasta ocazie nefericită s au măsurat toate cablurile de alimentare descoperindu-se și la pilonul vestic o fluctuație de amperaj care a determinat luarea următoarelor decizii:

A) înlocuirea tuturor cablurilor de alimentare care prezentau avarii, cca. 1000 m cablu de medie tensiune
B)destituirea din funcție a administratorului angajat al primăriei
C) sper ca și clubul să ia măsuri cu cei rensponsabili cu organizarea meciului.
Instalația a fost reparata și poate găzdui meciuri in nocturnă, sigur sperând ca toți sa-și facă treaba la timp.

Adauga un comentariu