Prima pagină » Magazin » Explorând natura: parcuri, trasee și activități recreative în Iași
Explorând natura: parcuri, trasee și activități recreative în Iași

Explorând natura: parcuri, trasee și activități recreative în Iași

29 nov. 2023, 10:51,
în Magazin

Iașiul este al treilea cel mai popular oraș din România, datorită atât istoriei sale bogate, cât și faptului că orașul este străbătut în permanență de turiști. Iași face parte din hub-ul tehnologic și antreprenorial ar României, în acesta stabilindu-se multe companii de renume (Amazon, Oracle), precum și o sumedenie de firme mici, care abia își încep aventura antreprenorială.

Totuși, acest oraș plin de viață nu duce lipsa de natura tradițională românească, după cum s-ar spune. În ciuda aglomerării cu edificii, complexe rezidențiale și complexe comerciale, orașul Iași încă are destul de multă natură pentru a fi explorat din plin dacă ești un străin în acest oraș, dar și dacă ești localnic.

Așadar, dacă ești în drum spre Iași și tocmai ai terminat de citit o carte sau o rundă de book of Ra, citește acest articol pentru a afla ce trebuie să faci atunci când sosești!

O vizită la Grădina Botanică Anastasie Fătu

Grădina botanică este un loc de suflet pentru localnicii fiecărui oraș care deține o astfel de locație. Același fenomen apare și în Iași. Aceasta poate fi găsită lângă Universitate și oferă fiecărui vizitator oportunitatea de a vedea flori exotice – în principal, natura la ea acasă.

Diferitele trasee și rute din interiorul grădinii te pot ține captivat ore întregi. Apoi, dacă vrei să vezi plante inedite, poți vizita serele acoperite ale grădinii. Acestea adăpostesc plante care necesită condiții speciale, precum și diverse expoziții aferente acestui domeniu.

O plimbare prin Parcul Copou

Parcul Copou este un punct de referință pentru fiecare Ieșean. Acesta este relativ aproape de centru și punctele principale ale orașului. Cu ajutorul unui tramvai sau autobuz poți ajunge în fața parcului în mai puțin de 20 de minute.

Parcul adăpostește totodată și una dintre cele mai importante atracții ale lumii literare românești – Teiul lui Eminescu. Acesta este susținut de o construcție metalică (greu de observat) și este protejat și de un gard, fiind un simbol important pentru români.

Apoi, parcul în sine oferă prilejul unei plimbări în inima naturii, lăsând în urmă blocurile și clădirile noi. În anumite zone, singurul lucru pe care îl poți vedea, în afara de copaci, este cerul.

Trasee și activități recreative

Dacă ești pasionat de drumeții și de exploarea naturii fără filtru, după cum s-ar spune, Iașiul are mai multe trasee pe care le poți încerca alături de prieteni sau familie:

  • Traseul #1 pornește de la Rezervația Repedea spre Poiana Rotundă și apoi spre satul Slobozia. Urmând indicațiile ajungi apoi la Cabana Bârnova, traseul terminându-se în gara din Bârnova, de unde poți lua un tren înapoi către Iași. Are o lungime de 15 km.
  • Traseul #2 pornește de la Mănăstirea Bârnova și explorează mai tot satul Bârnova, după care se îndreaptă spre muchia Rotundei. Traseul este finalizat odată cu escaladarea vârfului Movila Rotundă . Are o lungime de 6 km.
  • Traseul #3 este mai scurt și pornește de la Cabana Bârnova, finalizându-se în Poiana Schitului, după un drum de doar 3.5 km – adică o drumeție de aproximativ o oră.
  • Traseul #4 este destinat pasionaților adevărați de drumeții, având o lungime de 16 km. Acesta începe cu platoul Repedea și merge către cantonul Vama Perjului, apoi către culmea dealului Perjului, trece pe urmă prin pădurea Pietrosu și se finalizează cu destinația Mănăstirea Dobrovăț.

Nu uita că poți explora natura în mai multe moduri, moduri care pot fi considerate activități recreative numai bune pentru orice persoană. Poți parcurge un traseu sau vizita un parc pe bicicletă sau pe role, după bunul plac.

Astfel, descoperi natura minunată a orașului Iași, în timp ce pui la punct și necesarul de mișcare săptămânal recomandat. Ce poate fi mai bine de atât?

sursa foto: https://unsplash.com/photos/white-and-gray-concrete-building-uY8-Gd5E0Ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
14 decembrie 2024
14 decembrie 2024