International

Explozie într-un restaurant din Abu Dhabi: Doi morți și 120 de răniți în urma deflagrației

Publicat: 23 mai 2022
Abu Dhabi explozie
Restaurantul se află în Khaldiya, un cartier situat în apropiere de malul mării. Două persoane au fost ucise și 120 au fost rănite în urma exploziei

Mai multe persoane au fost rănite în orașul Abu Dhabi după o explozie a unei butelii de gaz, potrivit autorităților.

Incidentul a avut loc în timpul prânzului, la un restaurant popular din apropiere de Khalidiyah Mall. Apărarea Civilă a reușit să stingă incendiul. Echipele de poliție patrulează în continuare în zonă, mai multe străzi fiind izolate.

Locuitorii au raportat două explozii consecutive

Cu toate acestea, locuitorii și martorii oculari raportează mai mult de o explozie, prima având loc între orele 12.45 și 13.00, urmată de o alta într-un interval de 10 până la 20 de minute, care a provocat pagube grave.

„Lucream în spălătoria mea când am auzit o explozie mare pe strada alăturată. Era chiar înainte de ora 13.00. Când m-am repezit la fața locului, am văzut foc și flăcări uriașe. La scurt timp, echipa de apărare civilă a ajuns la fața locului și stingea focul. Între timp, clădirile din apropiere erau evacuate. După 10-15 minute, a avut loc o altă explozie de gaz. Era ora prânzului, iar restaurantul era unul popular aglomerat de rezidenți, în special de Keraliți”, a spus un comerciant.

Alte mărturii din partea martorilor

Un locuitor, care locuiește pe aceeași stradă, a remarcat că a doua explozie s-a soldat cu mai multe victime.

„La fața locului s-au deplasat poliția și apărarea civilă; erau si ambulante. În câteva minute, a doua explozie a izbucnit, rănind mai multe persoane. Cred că între 75 și 100 de persoane au fost rănite, așa cum mulți s-au adunat în jur după prima explozie.”

Un alt locuitor a subliniat că, după prima explozie, a fost o mulțime considerabilă pe stradă care a ieșit după ce a auzit sunetul.

„Este un restaurant din Kerala care funcționează la parterul unei clădiri. Este renumit pentru mâncarea sa gustoasă. Mulți oameni s-au grăbit la fața locului după ce au auzit sunetul puternic după prima explozie.”
Adauga un comentariu