Actualitate

Explozie la Hidrocentrala Stejaru, în Neamț. Un bărbat a fost rănit

Publicat: 22 mart. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Explozie la Hidrocentrala Stejaru în Neamț. Un bărbat a fost rănit
Explozie la Hidrocentrala Stejaru, în Neamț. Un bărbat a fost rănit

O explozie s-a produs, vineri seara, la Hidrocentrala Stejaru. Un bărbat a ajuns la spital. Înștiințați despre explozia de la Hidrocentrala Stejaru, pompierii au constatat că s-a produs o avarie la un întrerupător de 110 KV.

Explozia a avut loc în jurul orei 18:00, iar la fața locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD cu un echipaj de terapie intensivă mobilă.

„La ora 18:09, pompierii au fost înştiinţaţi despre producerea unei explozii la Hidrocentrala Stejaru. La locul solicitării au fost alocate forţe şi mijloace de intervenţie de la Detaşamentul de pompieri Piatra-Neamţ (trei autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD TIM). Ajunşi la locul indicat,  pompierii au constatat că s-a produs o avarie la un întrerupător de 110 KV”, a transmis, vineris eară, ISU Neamţ.

O persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale

Sursa citată a precizat că o persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale.

În urma exploziei, un bărbat de 40 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale. Bărbatul, conștient și cooperant, a fost preluat de echipajul medical și dus la UPU Piatra-Neamț.

Un echipaj a rămas la locul evenimentului pentru asigurarea zonei.

„Operatorul economic de distribuție a energiei electrice a fost înștiințat și lucrează pentru remedierea defecțiunilor cauzate de eveniment”, transmite ISU Neamț.

Prefectul județului Neamț transmite faptul că mai multe zone au rămas nealimentate la rețeaua electrică.

„Astazi în jurul orei 18, s-a înregistrat un șoc in SEN (Sistemul Energetic Național) ca urmare a unei defecțiuni la un intreruptor de 110 KV, aferent unui grup din stația Stejaru.

Urmare a acestui eveniment, au rămas nealimentate la rețeaua electrică stațiile Dodeni, Cariera, Ciment și Poiana Teiului. Pentru câteva secunde s-a înregistrat o pană de curent și în Piatra-Neamț, urmare a decuplării transformatorului din zona Sărata.

După efectuarea manevrelor necesare, la ora 18.43 toți consumatorii aferenti stațiilor Dodeni, Cariera si Poiana Teiului au fost realimentați cu energie electrică.

Stația Stejaru este în operarea și gestiunea Hidroelectrica SA”, a transmis prefectul județului Neamț, Adrian Niță, potrivit stiri-neamt.ro

Adauga un comentariu