International

Explozie la un depozit de muniții. Două persoane au murit

Publicat: 15 nov. 2019

Doi genişti ucraineni şi-au pierdut viaţa. Alţi patru au fost răniţi vineri. Totul s-a petrecut în urma unei explozii survenite la un depozit de muniţii în estul Ucrainei. Explozia s-a petrecut în apropiere de zona aflată sub controlul separatiştilor proruşi, au indicat autorităţile ucrainene, citate de France Presse.

Explozia s-a produs în timp ce geniştii distrugeau muniţie învechită la o bază militară din localitatea Balaklia, nu departe de oraşul Harkov, potrivit Statului Major al forţelor armate ucrainene.

”Din păcate, doi militari genişti au fost răniţi mortal”, a indicat Statul Major pe pagina sa de Facebook. Alţi patru soldaţi au fost spitalizaţi, dintre care trei sunt în stare gravă, conform aceleiaşi surse.

Două incidente similare au avut loc la acelaşi depozit în ultimii ani. În martie 2017, un imens incendiu a urmat unei serii de explozii, făcând un mort şi cinci răniţi. Conflictul din estul Ucrainei, unde armata ucraineană luptă împotriva rebelilor separatişti proruşi, s-a soldat cu peste 13.000 de morţi începând din 2014. În Ucraina şi Rusia se produc frecvent incendii şi explozii la depozite de muniţii, datând uneori din perioada sovietică, din varii motive, notează AFP.loading...

Adauga un comentariu