International

Explozie puternică în Madrid. Cel puţin doi morţi şi mai multe persoane rănite – VIDEO

Publicat: 20 ian. 2021
Explozie în Madrid

Explozie puternică în Madrid, în cursul zilei de miercuri! O explozie puternică a avut loc în centrul Madridului. O clădire aflată pe strada Toledo a fost grav avariată.

​Locul exploziei nu este departe de Puerta de Toledo, o atracție turistică populară.

Momentan, cauza exploziei nu este cunoscută.

UPDATE 1: Un reporter al televiziunii RTE vorbeşte despre mai multe persoane rănite, transmit agenţiile Reuters şi EFE. Explozia a afectat complet faţada unei clădiri rezidenţiale de pe strada Toledo.

Efective numeroase ale serviciilor de urgenţă şi poliţiei sunt în acea zonă, care este izolată, trecătorii fiind îndepărtaţi.

UPDATE 2: Cel puţin două persoane au murit, iar numeroase altele au fost rănite, afirmă surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de cotidianul El Pais.

Explozie uriașă la o conductă cu gaz în Ucraina

Incidentul a fost raportat Poliției Naționale și Serviciului de Securitate SBU.

GTS Ukraine Operator LLC spune că nu exclude faptul că a fost un act de activitate subversivă în spatele unei explozii a conductei principale de gaz Urengoy-Pomary-Uzhgorod din regiunea Poltava. Echipele de reparații lucrează la locul incidentului.

Eploaia uriaşă a conductei cu gaz a avut loc în regiunea Poltava din Ucraina. Din fericire nu au fost victime că urmare a exploziei, susţin autorităţile din ţară învecinata cu România.

„La ora 15:50 din 09 ianuarie 2021, conform informațiilor operaționale, gazoductul Urengoy-Pomary-Uzhgorod a fost depresurizat în apropierea orașului Lubny din regiunea Poltava. Nu au existat victime sau răni ca urmare a accidentului”, a spus.

De asemenea, autorităţile au declarat că nu există pericol pentru locuitorii din așezările vecine. Operatorul face tot ce trebuie pentru a restabili o alimentare stabilă de gaz către consumatori într-un mod de ocolire, nu există nici o amenințare cu furnizarea de gaz către așezările adiacente. De asemenea, tranzitul de gaze nu este în pericol.

Compania cu răspundere limitată „Operator de sistem de transport al gazelor din Ucraina” (OGTSU) a raportat că accidentul care a avut loc sâmbătă, 9 ianuarie, pe secțiunea conductei principale de gaz „Urengoy-Pomary-Uzhgorod” de lângă orașul Lubny din regiunea Poltava nu va afecta tranzitul de gaze naturale catre Europa.

Se remarcă faptul că „Operatorul GTS al Ucrainei” a raportat incidentul Poliției Naționale, SBU și SES. „Ancheta va stabili cauzele probabile ale accidentului, inclusiv posibilitatea de sabotaj”, se arată în comunicat.

Conducta principală de gaz Urengoy-Pomary-Uzhhorod a fost construită în 1983 pentru a livra gaze naturale din câmpurile din Siberia de Vest către Europa Centrală și de Vest.

După cum s-a raportat, în iunie 2014, a avut loc o explozie în districtul Lokhvytskyi din regiunea Poltava , care a dus la pierderea a 10 milioane de metri cubi de gaz .

Adauga un comentariu