International

Explozie puternică la un bloc din Rusia. Mai multe persoane au murit după ce o butelie nu a fost instalată corect – VIDEO

Publicat: 05 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Explozie puternică la un bloc din Rusia. Mai multe persoane au murit după ce o butelie nu a fost instalată corect - VIDEO
Trei etaje ale unei clădiri de apartamente cu cinci etaje de pe strada Mira s-au prăbușit în Nijnevartovsk

Trei etaje ale unei clădiri de apartamente cu cinci etaje de pe strada Mira s-au prăbușit în Nijnevartovsk. Ministerul rus pentru Situații de Urgență a confirmat moartea a șase persoane. Se presupune că accidentul a fost cauzat de utilizarea greșită a unei butelii de gaz.

Orașul a declarat o urgență municipală., informează tass.ru.

Cauza producerii exploziei

Duminică seara, în Nijnevartovsk, pe strada Mira, a avut loc o prăbușire într-o clădire de apartamente cu cinci etaje. Plafoanele dintre etajele 1, 2 și 3 de la una dintre intrări au fost deteriorate. Cincisprezece apartamente au fost avariate. Accidentul a provocat, de asemenea, un incendiu cu o suprafață de 100 de metri pătrați.

Cincizeci și două de persoane au fost evacuate din clădire și zece au fost salvate. În prezent, continuă operațiunile de îndepărtare a resturilor și de căutare a persoanelor. Potrivit serviciilor de urgență, o explozie de gaz ar fi putut provoca incidentul. Probabil că a fost cauzată de instalarea incorectă a unei butelii de gaz sau de încălcarea regulilor de siguranță în funcționarea acesteia.

Structurile cilindrului au fost găsite. Casa nu este gazificată. Epicentrul exploziei a fost la primul etaj, au precizat serviciile de urgență. Cauza accidentului a fost explozia a două butelii de gaz, au precizat forțele de ordine.

Aleksandr Kurenkov, șeful Ministerului rus pentru Situații de Urgență, a declarat că, potrivit datelor preliminare, cauza exploziei a fost depresurizarea unei butelii de gaz.

Mai multe decese în urma exploziei din Rusia

Ministerul rus al Situațiilor de Urgență a confirmat moartea a șase persoane. Potrivit interlocutorului TASS, medicii au reușit să îl resusciteze mai întâi pe unul dintre presupușii morți. Zece persoane cu răni de diferite grade de gravitate se află în spitalele din oraș.

Cinci persoane au fost spitalizate, potrivit unei surse din mediile medicale. Departamentul de internare al Spitalului Clinic de Copii al Districtului Nijnevartovsk a declarat că nu există copii printre persoanele rănite. Soarta a șapte persoane rămâne necunoscută. Doar una dintre cele șase victime a fost identificată.

O navă maritimă cu răniții a debarcat la Surgut; aceștia au fost spitalizați în secția de terapie intensivă a Centrului de Arși. Medicii au externat una dintre victime pentru tratament ambulatoriu, femeia nu a necesitat spitalizare, a declarat Aleksey Dobrovolsky, directorul Departamentului de Asistență Medicală din Ugra.

Ce se face pe teren

Autoritățile din Nijnevartovsk au declarat stare de urgență municipală în oraș. Ministerul pentru Situații de Urgență al Federației Ruse a fost responsabil pentru eliminarea consecințelor accidentului de către 109 persoane și 30 de unități de echipament.

Departamentul de investigații al Comitetului de Investigații al Federației Ruse a inițiat o procedură penală în temeiul părții 3 articolul 109 („Vătămarea vieții din neglijență”) din Codul penal al Federației Ruse. Procuratura investighează, de asemenea, acțiunile funcționarilor responsabili de întreținerea și repararea clădirii și de respectarea legilor privind funcționarea în siguranță a echipamentelor de gaz.

Dmitriy Koshchenko, primarul orașului, s-a deplasat la fața locului.

La instrucțiunile Nataliei Komarova, guvernatorul regiunii autonome Khanty-Mansi – Yugra, Alexey Dobrovolsky, directorul Departamentului de Sănătate al regiunii autonome Khanty-Mansi – Yugra, a zburat la Nijnevartovsk.

Pentru a oferi ajutor victimelor, Teresa Ponomaryova, directorul Departamentului de Dezvoltare Socială al districtului autonom, și un grup de psihologi vor fi trimiși la fața locului. Două autobuze se află deja la locul accidentului pentru a asigura încălzirea, iar problema autobuzelor suplimentare este în curs de rezolvare.

De asemenea, potrivit Departamentului de Locuințe și Utilități, apartamentele din fondul de urgență vor fi oferite pentru relocarea locuitorilor. La Școala nr. 8 este în curs de amenajare un centru de cazare temporară, care va găzdui cel puțin 100 de persoane.

Cei care doresc să meargă vor primi apă și ceai cald, iar locurile de odihnă sunt pregătite. Medicii și psihologii lucrează la acest punct. Familiile victimelor vor primi un ajutor financiar de la 100 la 500 de mii de ruble, iar rudele victimelor vor primi câte un milion de ruble.

Decizia privind relocarea victimelor va fi luată în termen de două zile. Guvernatorul Ugra, Natalya Komarova, a ordonat ca vânzătorii și stațiile de benzină responsabile pentru umplerea rezervoarelor de gaz din întreaga regiune să fie verificate.

Aleksandr Kurenkov, ministrul pentru Situații de Urgență, a sosit la locul prăbușirii. Potrivit șefului Ministerului pentru Situații de Urgență, la locul prăbușirii unei părți a casei s-a format o dărâmătură serioasă, lucrările sunt în curs, iar la fața locului lucrează cinologi.

Adauga un comentariu