Actualitate

Explozie urmată de incendiu la societatea Aerostar din Bacău. Trei persoane au fost rănite

Publicat: 23 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Explozie urmată de incendiu la societatea Aerostar din Bacău. Trei persoane au fost rănite
În urma exploziei urmată de incendiu două persoane au suferit arsuri, iar o alta un atac de panică

În urmă cu aproximativ o oră a avut loc un accident de muncă în Bacău. La societatea Aerostar S.A. Bacău s-a produs o explozie urmată de un incendiu. Trei persoane au fost rănite.

Incendiul a fost lichidat de angajaţii Aerostar Bacău.

„Am fost sesizați că a avut loc un incendiu lichidat la Aerostar. S-au deplasat doi inspectori de prevenire din cadrul ISU pentru a evalua situația. Știm că au fost 3 victime, preluate de Ambulanță”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău.

Două persoane au suferit arsuri, după ce o explozie a avut loc la Aerostar Bacău

În urma exploziei urmată de incendiu două persoane au suferit arsuri, iar o alta un atac de panică.

„Sunt două victime cu arsuri și o alta cu atac de panică. În acest moment nu știm mai multe, colegii sunt la fața locului”, a precizat Aura Crețu, directoarea Serviciului Județean de Ambulanță, pentru presa locală.

Grigore Filip, directorul general al Aerostar SA, a declarat că incidentul s-a petrecut în jurul orei 12:50.

„A fost o problemă care se va analiza, un accident de muncă nu foarte mare, o substanță cu care se lucra s-a aprins”, a susținut managerul companiei. Potrivit acestuia, detaliile vor putea fi cunoscute în urma anchetei declanșate.

Explozie la uzină de armament din judeţul Vâlcea

În data de 18 noiembrie 2021, în județul Vâlcea, a avut loc o explozie. Incidentul s-a produs la uzina mecanică din orașul Băbeni, iar din nefericire patru persoane au decedat și alte trei au fost rănite.

„Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic, Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și Poliției orașului Băbeni intervin în acest moment în orașul Băbeni, la Uzina Mecanică, unde ar fi avut loc o explozie, în urma căreia patru persoane au decedat, trei bărbați și o femeie și trei femei, cu vârste cuprinse între 42 și 52 de ani, au fost rănite, acestea fiind transportate la spital. Polițiștii s-au deplasat la fața locului pentru asigurarea zonei și efectuarea cercetărilor pentru stabilirea condițiilor în care a avut loc evenimentul”, a transmis IPJ Vâlcea.

„Din cauza nerespectării regulilor de sănătate și securitate în muncă, într-o încăpere în care nu trebuia să intre decât o singură persoană, să pună acel proiectil pe un banc de lucru, după care să meargă în camera de comandă, se aflau șapte persoane. Cei de la uzină susțin că nu mai dezamorsaseră un astfel de model de proiectil”, a transmis colonelul Dan Pascaru, inspector-șef ISU Vâlcea.

S-a deschis un dosar penal în urma exploziei de la Băbeni

Autoritățile vâlcene au anunțat că s-a demarat o anchetă și s-a deschis un dosar penal.

„Se efectuează urmărirea penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului materiilor explozive, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, în vederea lămuririi împrejurărilor în care a avut loc o explozie a unei mine antipersonal la Uzina Mecanică Băbeni, în urma căreia a survenit decesul a 4 persoane și rănirea altor 3 persoane”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

 

Adauga un comentariu