National

Explozii în lanț lângă Pitești. Populația sfătuită să evite zona – UPDATE

Publicat: 09 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Explozii în lanț lângă Pitești. Populația sfătuită să evite zona - UPDATE
În urmă cu câteva momente, a izbucnit un incendiu la o hală, pe drumul 23, la Metro

Un incendiu puternic a izbucnit la Pitești, în apropierea rafinăriei. Focul se propagă cu repeziciune, iar o coloană de fum gros se vede de la o distanță de câțiva kilometri. Pompierii din Pitești au acționat cu 7 autospeciale de stingere, însă au făcut apel la colegii lor din județele învecinate. Potrivit primelor informații nu există victime.

UPDATE: Presa locală descrie incendiul de joi seara, de pe platforma Arpechim Piteşti, ca fiind cel mai puternic din istoria României, de după 1989. Au fost mobilizați peste 100 de pompieri militari care se luptă încă să stingă flăcările, aceștia fiind nevoiți să poarte măști de gaze, din pricina substanțelor toxice. ISU Argeș a primit sprijin pentru stingerea acestui incendiu și de la ISU Dâmbovița, Olt și Giurgiu, scrie argesulonline.ro.

„În afară de toate forţele de care dispune ISU Argeş – circa 100 de ofiţeri şi subofiţeri, cu 15 maşini de stins incendiile, plus altele de intervenţie la înălţime, CBRN etc – mai ajută la domolirea flăcărilor şi pompieri de la ISU Dâmboviţa, Olt şi Giurgiu. În total, sunt cel puţin 22 de maşini de pompieri la locul incendiului, coordonate toate de Bogdan Olar, şeful ISU Argeş. Ard puternic solvenţi organici (eteri, cetone şi furfurol, din câte suntem informaţi), substanţe pe cât de inflamabile, pe atât de toxice”, relatează argesulonline.ro.

„Incendiu izbucnit la o hală, pe drumul 23, în spatele Metro, Intervin pompierii cu șapte autospeciale cu apă și spună și o ambulanță SMURD dde prim ajutor calificat”, a transmis ISU Argeș.

Ulterior, numărul autospecialelor au crescut, ajungând la 15. De asemenea, a fost suplimentat și numărul de ambulanțe. Conform informațiilor de la fața locului, sunt pe drum și echipaje de pompieri din județul Dâmbovița care vor participa la stingerea focului.

În acest moment, zonele Pitești (Prundu) și Bradu Auchan, precum și respectiva porțiune de final din A1, sunt acoperite de fum negru.

Un mesaj RO-ALERT a fost emis în urmă cu puține minute către piteșteni: „INCENDIU major cu degajări mari de fum produs la un depozit de substanțe pericolase – zona drumul 23- Metro. Ocoliți/evitați zona. Lăsați libere căile de acces pentru forțele de intervenție. Luați măsuri de autoprotecție. Inchideți ușile și ferestrele, astupați gurile de aerisire și opriți funcționarea instalaților de ventilație sau climatizare”.

Revenim cu detalii!

trim.AEDC63CF-71EF-43D4-AB08-7F146AC811B4

Adauga un comentariu