Local

Exploziv! Audieri în dosarul „Sex în chilie”! Procurorii ieșeni continuă cercetările în cazul fostului episcop de Huși!

Publicat: 17 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Exploziv Audieri în dosarul Sex în chilie Procurorii ieșeni continuă cercetările în cazul fostului episcop de Huși

Continuă audierile din dosarul în care este vizat fostul episcop al Hușilor, Corneliu Onilă. Procurorii ieșeni spun că ancheta este în plină desfășurare

Procurorii ieșeni au redeschis recent unul dintre cele mai incendiare dosare pe care le-au avut pe rol în ultimii ani. Dosarul intitulat generic „Sex în chilie”, în care fostul episcop de la Huși, Corneliu Onilă, a intrat în atenția anchetatorilor, a fost redeschis după ce în spațiul public au apărut informații că unele probe nu s-ar fi aflat în posesia procurorilor într-o primă fază.
Anchetatorii au susținut că cercetările sunt în toi.

„La acest moment ancheta continuă, astfel că nu vă pot oferi alte detalii cu privire la aceasta”, a declarat ieri procurorul Adina Bocai, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.

Amintim că unul dintre ierarhii importanți, ex-episcopul de Huși, Corneliu Bârlădeanul (Onilă), decăzut din funcție după ce în spațiul public a apărut o filmare în care pare că se giugiulește cu un alt bărbat, este vizat de o anchetă penală instrumentată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași.

Noi informații

Așadar, dosarul „Sex în chilie” a fost redeschis printr-o ordonanță a procurorului general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, confirmată apoi de instanță. Infracțiunea pentru care s-a început urmărirea penală în acest caz este de „act sexual cu un minor”. Investigația inițială în care procurorii ieșeni au verificat dacă fostul episcop de la Huși ar fi profitat sau nu de funcția lui pentru a face sex cu elevi minori a fost deschis la finele anului 2017, ca urmare a unui denunț, și a fost clasată pe 11 iunie 2019, după ce procurorul de caz a considerat că nu are suficiente probe pentru a-l acuza pe Corneliu Onilă. La începutul lunii august 2019, în spațiul public au apărut noi informații care au dus la redeschiderea cazului.

În urmă cu câteva luni, Justiția ieșeană a tranșat și cazul de șantaj în care victimă era fostul episcop. Cei trei preoți din Vaslui care l-au șantajat cu publicarea unor casete porno au fost condamnați de Curtea de Apel Iași, la pedepse cu executare.
Preoții au fost acuzați că i-ar fi spus fostului episcop al Hușilor, Corneliu Onilă, că vor publica presupuse imagini în care ar apărea întreținând raporturi sexuale cu persoane de același sex.

Adauga un comentariu