Local

Exploziv! Avocat, condamnat de către judecătorii ieșeni! Scandalul a izbucnit după ce a fost tras pe dreapta de o patrulă de Poliție!

Publicat: 18 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Exploziv Avocat condamnat de către judecătorii ieșeni Scandalul a izbucnit după ce a fost tras pe dreapta de o patrulă de Poliție

Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au decis ieri condamnarea avocatului Liviu Rareș Apetrei la pedeapsa rezultantă de un an și trei luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul fără permis.

„Inculpatul Apetrei Rareș Liviu va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul DGASPC Vaslui sau SC Gascom SRL Vaslui”, au precizat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Cum a pornit scandalul

În urmă cu câteva luni, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași au dispus trimiterea în judecată a avocatului vasluian Rareș Liviu Apetrei, sub acuzația de conducerea unui vehicul fără permis. Procurorii au afirmat că avocatul a fost trimis în judecată după o faptă ce ar fi avut loc în luna mai 2017.

„Inculpatul Apetrei Rareș Liviu a fost trimis în judecată în anul 2017 pentru faptul că a condus sub influența alcoolului. El a și fost condamnat pentru acea faptă. Între data pronunțării soluției de către Curtea de Apel și cea emisă de Înalta Curte de Casație și Justiție, adică pe 26 mai 2017, deși avea suspendat dreptul de a conduce vehicule, fiind trimis în judecată pentru conducere sub influența alcoolului, el a urcat din nou la volanul autoturismului și a fost prins la intrarea în Iași, pe raza comunei Mogoșești, venind dinspre Vaslui. Inițial, și-a declinat o identitate a unui alt coleg avocat și a prezentat codul numeric personal, care s-a potrivit la o primă verificare, dar nu s-a potrivit sub aspectul fizionomiei”, au menționat procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.

Ei au adăugat că, ulterior, inculpatul și-ar fi dat adevăratele date de identificare.

„Mai apoi, inculpatul și-a declinat adevăratele date de identificare. La audieri, în cadrul Parchetului, inculpatul a susținut că, la volan, s-ar fi aflat soția dumnealui și că el era doar pasager al autoturismului”, au mai afirmat procurorii ieșeni.

Adauga un comentariu