Eveniment-Social

Expoziția de fotografie în Grădina Maicii Domnului – UPDATE/ GALERIE FOTO

Publicat: 01 iun. 2020

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, în calitatea sa de partener, vă invită să vizitați, la Palatul Culturii, în perioada 1 – 30 iunie 2020, expoziția de fotografie „În grădina Maicii Domnului”, organizată de Primăria Municipiului Iași.

În cadrul acestui proiect artistic, dedicat împlinirii unui an de la vizita istorică a Papei Francisc în România, sunt expuse fotografii semnate de Valentina Cosmescu, Liviu Chirica, Andrei Cucu și Dusa Ozolin.

Expoziția poate fi vizitată după următorul program:

– 1 iunie 2020 – esplanada Palatului Culturii, orele 10.00 – 18.00;
– 2 – 30 iunie 2020 – holul central al Palatului Culturii, de marți până duminică, între orele 10.0 – 17.00.

UPDATE: „Să mergem împreună!

Astăzi, 1 iunie, aniversăm împlinirea unui an de la data în care Sanctitatea Sa, Papa Francisc, a onorat Iașul printr-o vizită istorică, oferind orașului nostru bucuria de a-L primi cu brațele deschise ale comuniunii spirituale.

În inimile noastre a vibrat îndemnul Sfântului Părinte de a merge împreună pe calea prieteniei şi toleranţei, a păcii şi bunei înţelegeri interconfesionale, pentru a fi cu adevărat oameni ai unei societăţi în care primează respectul şi încrederea faţă de aproapele nostru.

Ziua de 1 iunie 2020 mai are o semnificaţie aparte în istoria diplomaţiei româneşti şi a relaţiilor de prietenie cu Vaticanul.

În urmă cu 100 de ani, printr-un decret semnat de către Regele Ferdinand I al României, Dimitrie C. Pennescu era numit Trimis extraordinar și Ministru plenipotențiar pe lângă Sfântul Scaun.

Astfel, pe 1 iunie 1920, relațiile comune între România și Sfântul Scaun erau stabilite la nivel de legație.

Iată două evenimente pe care le sărbătorim astăzi cu bucurie şi emoţie, privind încrezători spre destinul spiritual al Iaşului şi poporului român.”, a transmis Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Adauga un comentariu