Prima pagină » Local » Expunerea îndelungată la razele soarelui era să îi aducă moartea unui bărbat din judeţul Iași
Expunerea îndelungată la razele soarelui era să îi aducă moartea unui bărbat din judeţul Iași

Expunerea îndelungată la razele soarelui era să îi aducă moartea unui bărbat din judeţul Iași

29 iul. 2021, 09:19,
George Cristian în Local

Temperaturile mari din ultima vreme pot duce la adevărate tragedii. Este şi cazul unui bărbat în vârsta de 50 de ani din localitatea Sheia, judeţul Iași care a ajuns de urgentă la spital după o expunere îndelungată la razele soarelui.

Bărbatul prezenta o criză convulsivă şi a fost transportat a fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie N. Oblu, ulterior fiind transferat la Unitatea Primire Urgente (UPU) Iași din cadrul Spitalului Sf. Spiridon.

Un bărbat a fost la un pas să moară după ce s-a expus un timp îndelungat la razele soarelui

Conform prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași, un bărbat a ajuns la spital după ce s-a expus un timp îndelungat la razele soarelui. Bărbatul în vârstă de 50 de ani domiciliat în localitatea Scheia din judeţul Iași a lucrat cu ziua la o persoană din Căușești. Omul prezenta o hipertemie, temperatură corporală de 42,7 grade, a venit în stare comatoasă şi a fost instabil hemodinamic. După ce a fost transportat la UPU, bărbatul a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie N. Oblu din Iași se se află intubat şi ventilat mecanic.

Un bărbat în vârstă de 50 de ani din localitatea Scheia din judeţul Iași s-a expus la soare un timp îndelungat. Acesta lucra cu ziua la o persoană din Căușești şi prezenta o criză convulsivă. A fost transportat iniţial la UPU din cadrul Spitalului Nicolae Oblu din Iași iar ulterior a fost transferat la UPU din cadrul Spitalului Sf. Spiridon. Acesta prezenta hipertemie cu 42,7 grade celsius, era comatos, instabil hemodinamic cu o importantă afectare renală. A fost echilibrat din punct de vedere hemodinamic şi hidroelectrolitic în UPU. În aceste momente se află intubat şi ventilat mecanic. Pacientul este răcit. a conchis prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași.

Medicul Tudor Ciuhodaru oferă sfaturi despre cum evităm arsurile solare

Cunoscutul medic ieșean scrie, într-o postare publicată pe o reţea de socializare despre arsurile solare. Tudor Ciuhodaru oferă câteva sfaturi despre cum să evităm neplăcerea arsurilor solare. Medicul precizează că este extrem de important că expunerea la soare să se desfăşoare ciclic, de 20 de minute a câte 5 minute pentru fiecare partea a corpului.

O altă regulă de aur este cea în care trebuie să ţinem cont de intervalul orar în care stăm la bronzat. Altfel spus, trebuie să evităm intervalul orar de 10- 16.

Prof. dr. Laura Solovăstru ne explică cum să evităm arsurile solare

Medicii dermatologi ieșeni fac o serie de recomandări despre cum să ne protejăm pielea de arsurile solare. Aceștia spun că expunerea excesivă la soare poate aduce repercusiuni grave. Prof. dr. Laura Solovăstru spune că persoanele care au febră, frisoane și arsuri pe o suprafață mare a corpului trebuie să se prezinte de urgență la spital

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`