Actualitate

Extragere Loteria Vaccinării 3 octombrie 2021

Publicat: 03 oct. 2021
mai multe bile colorate cu numere de la Loterie
Numărul câștigător de la a treia extragere a fost: 1 534 176

Duminică, 3 octombrie 2021, a avut loc prima extragere la Loteria Vaccinării.

Jurnalistul Val Vâlcu a spus că Loteria Vaccinării nu este cea mai inspirată mișcare în creșterea ratei de vaccinare a populației. Este o imensă prostie, a zis ziaristul. De ce? Pentru că scopul acestei loterii, premii, câștiguri este să se vaccineze oamenii care sunt mai puțin convinși de utilitatea vaccinării.

În schimb, un om care se vaccinează regulat – împotriva hepatitei, gripei sau a altor boli, nu are nevoie de premii. El se vaccinează pentru a-și proteja sănătatea și este deja convins că acest lucru este în beneficiul său. Nu are nevoie de niciun premiu pentru a se vaccina.

Persoanele mai puțin interesate sau informate nici măcar nu au aflat de Loteria Vaccinării. În plus, nu este o procedură simplă de înscriere.  Loteria Vaccinării ar fi trebuit făcută după CNP-uri, adică se extrăgea, de exemplu, 2910221111276 și omul știa că a câștigat. Pentru că nu participă automat toți vaccinați, ci doar cine se înscrie, practic sunt excluși oamenii care nu au acces la Internet.

Loteria Vaccinării este la fel de greșită ca Loteria Bonurilor Fiscale care îi favoriza doar pe oamenii care cumpărau electrocasnice, nu pâine de la colțul străzii. Ieșeau câștigătoare, mai degrabă, bonurile de valoare mare – 300, 700 lei, în vreme ce obiectivul cu Loteria Bonurilor Fiscale era să-i faci pe oamenii care cumpărau două pâini și un suc să ceară bon fiscal de la Non-Stop. Loteria Bonurilor Fiscale trebuia să ”favorizeze” bonurile până într-o sută de lei pentru că oamenii care cumpără electrocasnice oricum cer și bon fiscal. La fel de greșită este și strategia cu premierea celor vaccinați împotriva Covid-19 care reușesc să se înscrie făcând o mulțime de pași pe un site. 

Cum pot fi ridicate premiile

Duminică, 3 octombrie, va avea loc prima extragere săptamânală la Loteria de Vaccinare. La această extragere participă numerele de ordine din intervalul 1–518.186, corespunzătoare participanților care s-au înscris, conform Regulamentului, pănă vineri, 1 octombrie, la ora 12:00.

La prima extragere săptămânală se vor acorda 80 de premii a câte 10.000 de lei și un premiu de 100.000 de lei.

Premiile pot fi ridicate de către câștigători săptămânal pe baza prezentării actului de identitate, în intervalul marți-vineri, între orele 9,00-14,00 de la casieriile Loteriei Române, astfel: premiile în valoare de 100.000 de lei, 300.000 de lei, 500.000 de lei și 1.000.000 de lei de la sediul central al Loteriei Române, iar cele în valoare de 10.000 de lei de la sediile punctelor de lucru județene ale Loteriei Române. Revendicarea premiilor se poate face în termen de 30 de zile de la data extragerii.





Adauga un comentariu