National

Fabrică de țigarete contrafăcute descoperită de procurori! Funcționau în subteran și aveau aparate de bruiaj

Publicat: 04 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fabrică de țigarete contrafăcute descoperită de procurori Funcționau în subteran și aveau aparate de bruiaj
Procurorii au descoperit o fabrică de țigări care funcționa în afara legii SURSĂ FOTO: ARHIVĂ/Libertatea.ro

Mai multe persoane din România au decis să pună bazele unei faceri ilegale. Așadar, aceștia au construit o întreagă fabrică de țigarete contrafăcute. Pe fir au intrat și procurorii români care au observat faptul că fabrica funcționa sub o hală și că în locație aveau aparate de bruiaj.

Lucrurile erau bine organizate iar anchetatorii au descoperit cantități impresionante de marfă. Vorbim despre 120.000 de ţigarete contrafăcute, 700 de kilograme de tutun mărunțit dar și 200.000 de ambalaje inscripționate.

Fabrică de țigarete contrafăcute descoperită de procurori

Pe data de 1 februarie, așa cum se arată în comunicat, procurorii au descoperit o fabrică de țigarete contrafăcute. Aceștia au efectuat mai multe percheziții la adrese din Constanța, Hunedoara și Suceava. Procurorii au descoperit că fabrica nu funcționa în temeiul legii și că linia de producție a fost identificată în subteran:

„La data de 1 februarie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Constanța au pus în aplicare 8 mandate de percheziție domiciliară, în județele Hunedoara și Suceava, fiind descoperită o fabrică de țigarete contrafăcute, care funcționa în afara antrepozitului fiscal. Linia de producție a fost identificată în incinta unui depozit amenajat subteran, amplasat sub o hală, la domiciliul unuia dintre bănuiți”, se arată în comunicatul transmis.

Ca în filmele cu traficanți de droguri! Fabrica avea echipamente de bruiaj

Siguranța afacerii era asigurată prin mai multe metode. Pe lângă locația așezată în subteran care părea că în filmele cu traficanți de droguri, fabria de țigarete contrafăcute dispunea și de echipamente de bruiaj. Acestea blocau orice semnal electronic pentru a nu putea trezi bănuieli:

” Din cercetări a reieșit că imobilul în care se afla fabrica era conectat, în mod clandestin, la rețeaua de energie electrică. De asemenea, în interior, a fost descoperită o instalație de bruiaj pentru orice semnal electronic. La finalizarea perchezițiilor, au fost puse în aplicare 4 mandate de aducere, fiind identificate și conduse la sediu, pentru audieri, 3 persoane.”

Contrabanda cu țigări este principala activitate ilegală din județul Iași

Contrabanda cu țigări generează anual milioane, zeci de milioane de euro. Banii ajung la diverse clanuri și nu este exclusă și o colaborare cu alte autorități. De exemplu, în județul Iași oamenii legii capturează constant cantități impresionante de țigări, dar și de tutun pentru rulat. Majoritatea acestora sunt procurate pe filiela Republicii Moldova unde costul unui pachet de țigări este cu mult inferior României.  Oricum, piața contrabandei de țigări, în pofida repetatelor lovituri aplicate de oamenii legii, este una uriașă mai ales în contextul în care există o piață de desfacere consistentă.

Cele mai recente percheziții care au dus la prinderea unor interlopi care se ocupau cu traficul de țigări s-a produs în luna noiembrie 2021 pe raza a trei județe, Galați, Iași și Suceava. Traficanții aduceau țigări din Ucraina, iar procurorii au descoperit sume uriașe de bani și de marfă acasă la aceștia. Oricum, pe lângă traficul de țigări, interlopii vindeau și droguri. Anchetatorii au confiscat 14.000 de pachete cu țigări, 350.000 de lei dar și 64.200 euro și 800 de grame de cannabis:

În cauză s-a reținut faptul că, în toamna anului 2020, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, specializat în activităţi de contrabandă cu ţigări de provenienţă Ucraina, introduse ilegal în ţară, prin eludarea controlului de frontieră. (…) explicau la acea dată oamenii legii într-un comunicat de presă.

Așadar, fabrica de țigarete contrafăcute descoperită de procurori este prima captură de acest fel.

Adauga un comentariu