Actualitate

FABULOS! Omul care s-a jucat cu soarta milionarilor Iasului are un domeniu de vis intr-o zona de lux

Publicat: 02 mai 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Ani la rand a taiat si spanzurat, a dictat functii si a dat ordine, insa a preferat sa se retraga pe o functie mai banoasa @ Domeniul pe care-l detine la marginea municipiului Iasi este unul impresionant @ Se numara printre cei mai instariti oameni din judetul Iasi @ A fost sef peste o zona unde mai toti oamenii cu bani din Iasi au preferat sa faca investitii de ordinul sutelor de mii euro

Este considerat unul din cei mai bogati ieseni. Cu toate acestea a preferat de cativa ani sa-si treaca mai toata averea pe numele fiicei si sa se multumeasca cu mult mai putin decat era obisnuit. Ani la rand era unul dintre cei care taia si spanzura printre iesenii care i-au dat votul, insa de circa sase ani de zile a preferat sa se retraga pe un post caldut la un nivel mai inalt in administratie. Este vorba de fostul vicepresedinte liberal al Consiliului Judetean Iasi, Victor Chirila. Ani la rand, Chirila a dat zeci de autorizatii de constructie pentru diverse persoane instarite din Iasi care si-au ridicat case pe teritoriul comunei Barnova.

Domeniu gigant

Liberalul care a fost in fruntea Consiliului Judetean Iasi vreme de cativa ani de zile a lasat in urma un domeniu urias pe raza comunei Barnova, localitate unde a fost primar vreme de 16 ani, pana in 2008. Casa lui Victor Chirila se afla nu departe de sediul primariei din Barnova si nu este impunatoare ca alte imobile din localitate. Cu toate acestea, Chirila a avut grija sa-si ridice o casa mare, sa aiba o gradina uriasa si iesire la strada. De altfel, locuinta nu este inconjurata de case mari si domenii impresionante, vecinii fiind oameni simpli. Acestia sustin ca Victor Chirila a avut terenuri prin toata comuna, insa cu timpul le-a instrainat. „Chiar aici peste drum a fost terenul lui. Acum insa se afla la al treilea sau al patrulea proprietar”, a spus un locuitor din Barnova.

Fostul vicepresedinte al CJ Iasi nu a renuntat de tot la casa din Barnova. Chiar daca si-a lasat averea pe mana fiicei, Chirila a preferat sa ramana in casa respectiva alaturi de familie. „Eu nu-s luat de la orfelinat. Locuiesc inca acolo. Am drept de habitatie, casa fiind si pe numele fiicei mele. In Barnova m-am nascut, am copilarit si aici locuiesc. Nu mai stau in apartamentul din Tatarasi, l-am lasat copilului”, a spus Victor Chirila.

Actualul consilier judetean are trecut pe numele lui un teren intravilan din Barnova, cumparat in 1992, dar si un teren agricol in comuna Tomesti. Mai detine alte doua terenuri intravilane in Barnova trecute pe numele sotiei, Maria Dominte. Nevasta lui Victor Chirila mai are un alt teren intravilan si intr-o localitate din judetul Vaslui. Casa de la Barnova este trecuta pe numele fiicei sale, Raluca Filip. Totusi, Chirila a trecut in declaratia de avere si apartamentul din Tatarasi si o casa din Vaslui, ambele trecute pe numele sotiei sale. In plus, Victor Chirila si-a mai trecut in declaratia de avere un autoturism Opel Corsa din 2007 pe numele sotiei sale. Fostul sef din CJ sustine ca nu are conturi in banca si nici datorii si ca anul trecut a trait doar din salariul de la Consiliul Judetean.

Pensie alimentara

Putina lume stie ca Victor Chirila mai are un copil. Prin anii ’90 Chirila a fost acuzat de Dumitrascu Elena ca nu-si recunoaste copilul, iar in urma unor procese de lunga durata, fostul sef din CJ a fost nevoit sa plateasca pensie alimentara. Copilul ar avea acum 18-19 ani. Acesta a fost si unul din motivele pentru ca Victor Chirila a preferat sa-si treaca averea pe numele fiicei sale.

Adauga un comentariu