International

Facebook acuzat că a forțat personalul să revină la birouri în contextul pandemiei de COVID-19

Publicat: 19 nov. 2020
Angajații Facebook se plâng că sunt forțați să vină la muncă
Angajații Facebook se plâng că sunt forțați să vină la muncă

Peste 200 de lucrători Facebook din întreaga lume au acuzat firma că i-a forțat pe moderatorii de conținut să revină la birou, în ciuda riscurilor de a contracta coronavirus.

Revendicările au venit într- o scrisoare deschisă în care se spunea că firma „riscă inutil” vieți pentru a menține profiturile. Aceştia au solicitat Facebook să facă modificări pentru a permite o muncă mai îndepărtată și pentru a oferi alte beneficii, cum ar fi plata de risc.

Facebook a declarat că „o majoritate” de recenzori de conținut lucrează de acasă.

„În timp ce credem că avem un dialog intern deschis, aceste discuții trebuie să fie sincere”, a spus un purtător de cuvânt al companiei. „Majoritatea acestor 15.000 de recenzori globali de conținut au lucrat de acasă și vor continua să o facă pe durata pandemiei”.

În august, Facebook a spus că personalul ar putea lucra de acasă până în vara anului 2021. Însă gigantul rețelelor de socializare se bazează pe mii de antreprenori, care lucrează oficial pentru alte companii precum Accenture și CPL, pentru a identifica pe site materiale care încalcă politicile sale, cum ar fi spamul, abuzul asupra copiilor și dezinformarea. În scrisoarea deschisă, muncitorii au declarat că apelul de a reveni la birou a venit după ce eforturile Facebook de a se baza mai mult pe inteligența artificială pentru a identifica postările problematice au fost insuficiente, conform bbc.com

„După luni întregi de a permite moderatorilor de conținut să lucreze de acasă, confruntați cu o presiune intensă pentru a menține Facebook liber de ură și dezinformare, ne-ați forțat să ne întoarcem la birou”, au spus ei.

„Facebook are nevoie de noi. Este timpul să recunoașteți acest lucru și să ne prețuiți munca. Să ne sacrificați sănătatea și siguranța pentru profit este imoral”.

Scrisoarea oferă o imagine de ansamblu a ceea ce se întâmpla în interiorul companei

Această scrisoare oferă o imagine fascinantă din culise în ceea ce se întâmplă pe Facebook – și nu totul este bine. Visul lui Mark Zuckerberg este ca moderarea AI să rezolve într-o bună zi unele dintre problemele platformei. Ideea este că învățarea automată și software-ul sofisticat vor prelua și bloca automat lucruri precum fake news, discursurile de ură sau abuzul asupra copiilor.

Facebook susține că aproape 95% din postările contravenționale sunt preluate înainte de a fi semnalate.

Cu toate acestea, este încă ușor să găsești lucruri sumbre pe Facebook. Luni mai multe persoane au publicat pe platformă o piesă care arăta tipurile de conținut rasist și misogin destinat Kamala Harris. Facebook a eliminat o parte din conținut, totuși, chiar dacă a fost uploadat pe Facebook, o parte din acesta este încă acolo – la o săptămână după ce a fost raportată. Ce sugerează această scrisoare este că AI pur și simplu nu funcționează așa cum ar spera executanții Facebook. Desigur, acestea sunt vocile moderatorilor – Facebook va avea o abordare diferită.

Ați putea susține, de asemenea, că vocile umane pot avea un interes personal să spună că AI nu funcționează.

Dar, în mod clar, deoarece reflectoarele sunt bune și cu adevărat pe Facebook, există probleme interne care s-au revărsat în aer liber.

Facebook a declarat că examinatorii au acces la îngrijirea sănătății

Facebook a declarat că examinatorii au acces la îngrijirea sănătății și că „au depășit instrucțiunile de sănătate privind păstrarea în siguranță a unităților pentru orice lucru la birou”.

Însă muncitorii au spus că doar cei cu scutiri de la medici sunt scuzați în prezent de a lucra acasă și au chemat pe Facebook să ofere plăți de risc și să-și facă contractanții personal cu normă întreagă.

„Înainte de pandemie, moderarea conținutului a fost cu ușurință cea mai brutală slujbă a Facebook. Am trecut prin violență și abuz asupra copiilor ore în șir. Moderatorii care lucrează la conținutul abuzului asupra copiilor au avut obiective crescute în timpul pandemiei, fără sprijin suplimentar”, au spus ei.

„Acum, pe lângă munca care este toxică din punct de vedere psihologic, a te menține la locul de muncă înseamnă a intra într-o zonă fierbinte”.

Scrisoarea este adresată șefului Facebook Mark Zuckerberg și directorului operațional Sheryl Sandberg, precum și șefilor Accenture și CPL. A fost organizat de firma de avocatură din Marea Britanie Foxglove, care lucrează pe probleme de politică tehnologică. Peste 170 dintre semnatari erau anonimi.

Facebook nu este singura companie care se confruntă cu îngrijorările angajaților cu privire la munca personală pe fondul pandemiei.

Amazon a fost, de asemenea, atacat de condițiile din depozitele sale, în timp ce focarele la firme de la producători până la companii financiare au stârnit temeri.

Vine la doar o zi după ce parlamentarii de la Washington l-au făcut pe domnul Zuckerberg cu privire la politicile firmei de revizuire a conținutului.

Adauga un comentariu