Actualitate

Facebook va angaja 10.000 de ingineri în UE pentru a lucra pe metavers, o realitate virtuală

Publicat: 18 oct. 2021
metavers
Facebook va angaja 10.000 de ingineri pentru a lucra la metavers

Facebook intenționează să angajeze 10.000 de persoane în Uniunea Europeană pentru a dezvolta așa-numitul metavers. Un metavers este o lume online în care oamenii pot juca, lucra și comunica într-un mediu virtual, folosind adesea căști VR.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a fost o voce de frunte în acest concept. Anunțul vine în momentul în care Facebook se ocupă de consecințele unui scandal dăunător și se confruntă cu cereri sporite de reglementare pentru a-și reduce influența.

Ce este metaversul pentru care Facebook angajează 10.000 de ingineri la nivel de Uniune Europeană

„Metaversul are potențialul de a ajuta la deblocarea accesului la noi oportunități creative, sociale și economice. Și europenii îl vor modela chiar de la început”, a spus Facebook într-o postare pe blog.

Noile locuri de muncă create în următorii cinci ani vor include „ingineri foarte specializați”.

Investițiile în UE au oferit numeroase avantaje, inclusiv accesul la o piață largă de consum, universități de primă clasă și talente de înaltă calitate, a spus Facebook. Facebook a făcut din construirea metaversului una dintre marile sale priorități.

În ciuda istoriei sale de cumpărare de rivali, Facebook susține că metaversul „nu va fi construit peste noapte de o singură companie” și a promis că va colabora. Recent a investit 50 de milioane de dolari (36,3 milioane de lire sterline) în finanțarea grupurilor non-profit pentru a ajuta la „construirea responsabilă a metaversului”.

Dar se crede că adevărata idee metaversă va dura încă 10-15 ani. Unii critici spun că acest ultim anunț este conceput pentru a restabili reputația companiei și pentru a distrage atenția, după o serie de scandaluri dăunătoare din ultimele luni.

Facebook, Instagram și Whatapp au fost căzute ore întregi

Pe de altă parte, atât Facebook, Instagram și Whatsapp au fost căzute ore întregi. Compania nu a oferit date reale despre motivul în care acest lucru s-a întâmplat dar Mark Zuckenberg a piedut miliarde de dolari în aceste câteva ore.

Downdetector, care urmărește întreruperile, a declarat că a fost cel mai mare eșec pe care l-a văzut vreodată, cu 10,6 milioane de rapoarte de probleme în întreaga lume. Serviciile au scăzut în jurul orei 16:00 GMT, utilizatorii începând să aibă acces la site-uri în jurul orei 22:00.

Într- o declarație de marți , Facebook a spus că modificarea defectuoasă a configurației a afectat instrumentele și sistemele interne ale companiei, ceea ce a complicat încercările de a rezolva problema. Acesta a adăugat că nu există „nicio dovadă că datele utilizatorilor au fost compromise ca urmare a acestui timp de nefuncționare”. Anterior, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, și-a cerut scuze celor afectați de întrerupere. Unii oameni au raportat, de asemenea, probleme la utilizarea platformei cu cască de realitate virtuală Facebook, Oculus, și a aplicațiilor care necesită conectări Facebook au fost afectate, inclusiv Pokémon Go. Pe de altă parte nu este exclus nici un atac cibernetic.

 

Dezvăluiri incendiare făcute de Frances Haugen, fost manager la Facebook

Un fost angajat Facebook le-a spus parlamentarilor americani că site-urile și aplicațiile companiei „dăunează copiilor, stochează diviziunea și ne slăbesc democrația”. Frances Haugen, un fost manager de produs în vârstă de 37 de ani, a transformat denunțătorul, a criticat puternic compania la o audiere de pe Capitol Hill.

Facebook s-a confruntat cu un control tot mai mare și cu apeluri tot mai mari pentru reglementarea să. Fondatorul Mark Zuckerberg a respins, spunând că recenta descoperire a pictat o „imagine falsă” a companiei.

 

Reţelele de socializare au căzut la doar o zi după ce un fost director al companiei a făcut dezvăluiri despre modalitatea în care firma se comportă cu diferiţi clienţi.

Adauga un comentariu