Prima pagină » Eveniment-Social » Facultatea de Filosofie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează gratuit pregătire pentru examenul de Bacalaureat. Astăzi este ultima zi de înscrieri
Facultatea de Filosofie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează gratuit pregătire pentru examenul de Bacalaureat. Astăzi este ultima zi de înscrieri

Facultatea de Filosofie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează gratuit pregătire pentru examenul de Bacalaureat. Astăzi este ultima zi de înscrieri

07 mai 2024, 02:00,
Ștefana Șovea, în Eveniment-Social

Facultatea de Filosofie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează gratuit pregătire pentru examenul de Bacalaureat. Elevii de clasa a XII-a se pot înscrie printr-un formular online până astăzi, 7 mai 2024.

Ședințe de pregătire gratuită pentru elevii de clasa a XII-a

Elevi de clasa a XII-a pot participa gratuit la pregătire pentru proba de Sociologie din cadrul examenului de Bacalaureat 2024. Întâlnirile se vor desfășura online, în perioada 8 mai – 5 iunie, fiind organizate sub formă de workshop-uri. Pot participa elevi din toate liceele din România. Înscrierea se face prin completarea formularului disponibil AICI, până la data de 7 mai 2024, ora 20:00. Rolul workshop-urilor este de a oferi elevilor oportunitatea de a învăța, aplica și consolida cunoștințele de sociologie în pregătirea pentru examenul de Bacalaureat.

Activitățile sunt susținute de cadre didactice din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Departamentul de Sociologie și Asistență Socială este cel mai mare departament al Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice, atât din punctul de vedere al numărului de cadre didactice titulare (22 de cadre didactice titulare), cât și al numărului de studenți, dar și al programelor de licență și masterat. Departamentul gestionează trei programe de licență (Sociologie, Resurse umane și Asistență socială) și șase programe de masterat.

Calendarul Examenului de Bacalaureat

Examenul de Bacalaureat 2024 se va desfășura în perioada 3 iunie – 8 iulie. Proba scrisă la Limba și literatura română are loc în data de 1 iulie 2024, proba obligatorie a profilului are loc pe 2 iulie 2024, proba la alegere a profilului și specializării în data de 4 iulie 2024, iar ultima probă, cea la  Limba și literatura maternă, are loc pe 5 iulie 2024. Rezultatele vor fi afișate în data de 8 iulie 2024, până la ora 12.00.

Un alt examen foarte important este Evaluarea Națională, care începe pe 25 iunie, când are loc proba scrisă la Limba română. Proba la Matematică are loc în data de 27 iunie 2024, iar proba la Limba maternă în data de 28 iunie 2024. Rezultatele finale după soluționarea contestațiilor vor fi afișate în data de 9 iulie 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024