International

Faimosul restaurant plutitor Jumbo din Hong Kong s-a scufundat

Publicat: 21 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Faimosul restaurant plutitor Jumbo din Hong Kong s-a scufundat
Restaurantul plutitor Jumbo ce s-a scufundat, aparţine companiei Aberdeen Restaurant Enterprises

Un restaurant plutitor care a fost un faimos monument din Hong Kong s-a scufundat, la câteva zile după ce a fost tras din port, acolo unde a funcționat timp de aproape 50 de ani. Restaurantul Jumbo s-a răsturnat în Marea Chinei de Sud în timp ce se deplasa către o locație secretă, a transmis compania mamă.

Restaurantul plutitor Jumbo ce a apărut şi în filmele cu James Bond s-a scufundat

Restaurantul plutitor Jumbo ce s-a scufundat, aparţine companiei Aberdeen Restaurant Enterprises, ce spune că este „foarte tristă din cauza incidentului”, dar că nici un membru al echipajului nu a fost rănit.Restaurantul s-a închis în lună martie 2020 la începutul pandemiei de Covid-19.

A fost estimat că mai mult de 3 milioane de vizitatori au mâncat din bucătăria să cantoneză în cursul anilor, inclusiv Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, Tom Cruise și Richard Branson.

A apărut în câteva filme, inclusiv într-unul din celebrele filme cu James Bond, însă pandemia a dat o lovitură fatală afacerii când restaurantele în general se închideau.

Proprietarii precizează că mai mulţi ingineri marini au fost angajați pentru a verifica restaurantul plutitor înainte de călătorie iar „toate aprobările relevante” au fost obținute. De asemenea, vasul trebuia să stea într-o locație care nu a fost dezvăluită în timp ce aștepta un nou operator.

Din nefericire, s-a scufundat duminică, 19 iunie, lângă Insulele Paracel după ce „a întâmpinat condiții adverse” și a început să ia apă, a spus Aberdeen Restaurant Enterprises.

„Adâncimea apei de la fața locului este de peste 1.000 de metri, făcând extrem de dificilă munca de salvare”, a menţionat compania.

Deși pandemia generată de Covid-19 a reprezentat ultima lovitură pentru restaurant, acesta s-a confruntat cu probleme financiare mai mulți ani. Operatorul Melco Internaţional Development a declarat luna trecută că încă din anul 2013 afacerea nu mai era profitabilă și avea pierderi mari.

Un petrolier a explodat în apropiere de Hong Kong

De asemenea, amintim și de tragicul eveniment de lunile trecute, în care o explozie s-a produs la bordul unui petrolier în apropiere de Hong Kong, în care o persoană și-a pierdut viața. Astfel, cel puţin o persoană a murit şi alte şase au fost rănite într-o explozie la bordul unui petrolier la 300 km est de coasta Hong Kongului.

Autorităţile au fost alertate în jurul orei 4.05 (8.05 GMT) cu privire la explozie, ale cărei cauze nu au fost identificate la bordul acestei nave de 9.995 de tone, înregistrată în Panama, a precizat un purtător de cuvânt al guvernului local. Au fost trimise un avion şi două elicoptere pentru a salva şapte membri ai echipajului „Chang Yi” răniţi în explozie. Se pare că unul dintre ei era mort când au sosit ajutoarele, potrivit autorităţilor. De altfel, trei indonezieni în vârstă de în jur de treizeci de ani au fost grav răniţi, dintre care unul a suferit arsuri de gradul doi pe 30% din corp, în timp ce alţii au suferit arsuri la faţă. Totodată, alţi doi indonezieni şi un birman, toţi cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani, au suferit răni uşoare.

Purtătorul de cuvânt al guvernului a declarat că autorităţile nu au putut vedea nici o scurgere de petrol din cauza vizibilităţii slabe odată cu căderea nopţii.

Așadar, un alt simbol al Hong Kong-ului, precum faimosul restaurant plutitor Jumbo s-a scufundat.

Adauga un comentariu