Local

Fals polițist din Iași, prins în flagrant de DNA cu suma de 23.000 de euro

Publicat: 19 apr. 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Fals polițist din Iași prins în flagrant de DNA cu suma de 23.000 de euro
Denunțătorul este inculpat pentru trafic de persoane și proxenetism

Un fals polițist care ar fi pretins că are influență asupra unui procuror din Iași a fost prins în flagrant de DNA cu 23.000 de euro. În acest caz, denunțătorul este inculpat pentru trafic de persoane și proxenetism.

Persoana prinsă în flagrant ar fi pretins că este agent de poliție în cadrul Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Iași și că are influență asupra unui procuror.

Acesta ar fi cerut de la denunțător, inculpat pentru trafic de persoane și proxenetism, suma de 23.000 de euro, pentru a-i asigura o clasare în dosarul său.

„Joi, 18 aprilie 2024, un bărbat inculpat pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență a fost reținut pentru 24 de ore de către procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași, după o serie de activități procedurale desfășurate cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Centrul Operațional 2 Iași.
În aceeași cauză, s-a mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 18 aprilie 2024, față de o altă persoană în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.
Din actele de procedură penală desfășurate până în prezent a rezultat faptul că, perioada de 14 – 16 aprilie 2024, primul inculpat, beneficiind de ajutorul celui de-al doilea, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 23.000 euro pentru a-și trafica o presupusă influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. pe care a susținut că l-ar putea determina să dispună o soluție de clasare într-un dosar în care martorul era cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.
În acest context, la data de 18 aprilie 2024, primul inculpat ar fi primit de la martor suma de 23.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 din Codul de procedură penală.
La data de 19 aprilie 2024, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Iași, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, este precizat în comunicat.

Comentarii
Adauga un comentariu