National

Falsul psiholog care a profestat aproximativ zece ani într-un spital a fost reținută

Publicat: 13 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Falsul psiholog care a profestat aproximativ zece ani într-un spital a fost reținută
Personalul medical din Timișoara va fi evaluat din punct de vedere psihologic

Polițiștii fac miercuri două percheziții domiciliare în Târgoviște, județul Dâmbovița, la o persoană bănuită de înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități. Pe baza unor documente false, aceasta ar fi fost angajată la un spital.

Conform surselor, psiholoaga a recunoscut faptele in audierea de la Parchet. În urma audierilor, a fost reținută, pentru 24 de ore.

Potrivit unui comunicat al IGPR, persoana vizată este bănuită de inducerea și menținerea în eroare a unui spital, prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplome de licență falsificate, în baza căreia și-ar fi exercitat profesia de psiholog, în perioada 1999-2019.

Femeia de 46 de ani a lucrat în perioada 1999-2019 la Spitalul Judetean Târgoviste. În 2019 si-a dat demisia. Apoi a făcut 2 ani de facultate la o instituție privată, nu a promovat unele examene și a fost exmatriculată. Diploma de licență falsificată era atestată de Univ. Hyperion, Facultatea de Psihologie și Sociologie București, transmit surse Antena 3.

Avea falsificat și un atestat de liberă practică în calitate de psiholog. Nu figurează la Colegiul Medicilor ca psiholog.

Totodată, în baza unui atestat de liberă practică falsificat, persoana bănuită ar fi fost desemnată, prin decizii ale conducerii spitalului, să facă parte și din comisiile de expertiză medico-legală psihiatrică constituite la nivelul unității.

A făcut 2 ani de facultate de unde a fost exmatriculată pentru că nu a promovat examenele
Polițiștii susțin că aceasta ar fi evaluat astfel cognitiv și neuropsihic pacienții unității spitalicești, personalitatea și mecanismele de adaptare ale acestora, gradul de discernământ, ar fi acordat asistență de specialitate și ar fi completat 1.381 de fișe de observație/evaluare, doar în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2018.

”Prin exercitarea în mod ilegal a profesiei de psiholog (atât ca angajat al spitalului, cât și prin participarea în cadrul comisiilor de specialitate), s-ar fi produs un prejudiciu instituției angajatoare de 367.990 de lei, reprezentând contravaloarea veniturilor salariale încasate, parțial, pentru perioada 2011-2019. Prejudiciul va fi calculat în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză”, se arată în comunicatul poliției.

Falsul psiholog, soția fostului șef al IPJ Dâmboviţa

Persoana cercetată va fi dusă la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru desfășurarea activităților de urmărire penală.

Potrivit surselor G4Media.ro, cea vizată de anchetă este soția fostului șef al IPJ Dâmboviţa, Sorin Păun, care ar fi impus parola de intrare în Târgoviște în timpul mitingului lui Liviu Dragnea din anul 2019.

Adauga un comentariu