Prima pagină » Business în România » Familia care a fugit din agitația din București. S-a mutat la țară și au o afacere de succes – FOTO

Familia care a fugit din agitația din București. S-a mutat la țară și au o afacere de succes – FOTO

17 mai 2024, 14:40, 1 ,
în Business în România

Ei sunt cei care și-au luat viața în piept, familia care a fugit din agitația din București. Simona și Gabriel Gherasim s-au mutat la țară unde au o afacere de succes. Cei doi antreprenori s-au mutat într-o casă care are o livadă de 1500 mp în Piatra Neamț.

Cei doi nu au ținut cont de situația economică din România, despre problemele cu care se confruntă fiecare antreprenor ce are nevoie de ajutorul statului și au făcut absolut orice le-a stat în putere să-și îndeplinească visul. Și au reușit.

Au renunțat la agitația din București pentru a se muta la țară

Doi antreprenori din domeniul creativ au renunțat la agitația și zgomotul Bucureștiului pentru a se muta în apropierea orașului Piatra Neamț. Aici, au achiziționat o casă situată într-o livadă pitorească, mărginită de două râuri. Atmosfera liniștită și frumusețea naturală a zonei au devenit baza noului lor proiect antreprenorial, inspirat de dragostea pentru copii și creativitatea lor neobosită. Scopul lor a fost să transforme livada într-un loc plin de viață și bucurie, astfel că au început să organizeze tabere de vară pentru copii.

Casa achiziționată se află în afara orașului și este situată într-o livadă de poveste, oferind un cadru ideal pentru relaxare și recreere. Fiind mari iubitori de copii, au decis că organizarea unor tabere de vară în această livadă ar avea succes. În acest sens, au construit două căsuțe în copac destinate copiilor. Livadă, înconjurată de două râuri, oferă un spațiu generos pentru activitățile în natură ale micuților participanți la tabără.

Soții Gherasim au urmat aceleași etape ca la deschiderea primului lor proiect antreprenorial: pasiune, idee și investiție. Înainte de a părăsi Bucureștiul, au locuit acolo o perioadă, iar în 2020 au lansat proiectul Gallantique, un brand sub care Simona Gherasim creează decorațiuni handmade din elemente naturale. Deoarece Gallantique este un business sezonier, activ în special în perioada sărbătorilor de iarnă și de primăvară, cei doi au decis să își extindă pasiunea pentru natură într-un proiect care să le ofere venituri și pe timpul verii.

Livadă cu Povești oferă copiilor o experiență unică la țară

Antreprenoarea menționează că Livada cu Povești este situată în apropierea Mănăstirii Bistrița, la doar șapte-opt minute de mers cu mașina de oraș. Livada se întinde pe o suprafață de 1.500 de metri pătrați, iar pe lângă această, există și zona exterioară cu cele două râuri. În livadă, familia Gherasim a construit două căsuțe din lemn pentru copii. Proiectul taberelor de vară pentru copii a fost finanțat din fonduri proprii, iar familia speră să recupereze investiția până la sfârșitul anului.

Până acum, au investit 12.000 de euro în construcția căsuțelor din lemn și în amenajarea livezii. Simona Gherasim a menționat că toate construcțiile din livadă au fost realizate de soțul ei. Tabăra de vară va începe la mijlocul lunii, după încheierea anului școlar, și va fi destinată copiilor cu vârste între patru și nouă ani. Tabăra va funcționa de luni până vineri, de dimineața până seara, iar în weekenduri, locul va putea fi închiriat pentru petreceri private pentru copii.

Tabăra va pune accent pe joacă și timp liber, incluzând ateliere creative și cognitive. Copiii vor putea planta legume la începutul verii și le vor recolta la sfârșitul taberei. Capacitatea maximă a taberei este estimată la 40 de copii, împărțiți în două grupe de vârstă. Aceștia vor participa pe toată durata vacanței de vară, iar plată va fi lunară.

Costul pe zi va fi de 100 de lei per copil, sumă ce acoperă prânzul, gustările și costul atelierelor. Soții Gherasim intenționează să dezvolte proiectul, organizând tabăra de vară pe timpul verii și ateliere creative pentru copii în timpul anului școlar.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *