Actualitate

Familia lui George Floyd a fost invitată de către Joe Biden la Casa Albă. S-a făcut un an de când bărbatul a fost omorât de către polițistul Derek Chauvin

Publicat: 26 mai 2021
George Floyd și polițistul Derek Chauvin
La un an de când George Floyd a fost omorât, familia bărbatului a fost invitată la Casa Albă

Astăzi s-a împlinit un an de la moartea lui George Floyd, iar familia acestuia a fost invitată la Casa Alba. Pe străzile din America mii de oameni au ieşit pentru a cere dreptate.

În urmă cu un an afroamericanul George Floyd a fost ucis de către un poliţist în momentul în care încerca să-l imobilizeze. Familia lui George Floyd a fost chemată la Casa Alba, în timp ce mii de americani au ieşit pe străzi pentru a cere să se facă dreptate. La Casa Albă rudele acestuia s-au întâlnit cu preşedintele SUA, Joe Biden, cu vicepreşedintele Kamala Harris şi cu membri ai Congresului, scrie Reuters.

Preşedintele Americii s-a întâlnit marţi, 25 mai 2021, cu familia lui George Floyd, americanul de culoare care a fost ucis de către poliţistul Derek Chauvin. Familia lui George Floyd a fost invitată pentru comemorarea de un an de când bărbatul a fost ucis, iar un alt motiv pentru care s-a produs această întâlnire este cauzată de negocierile din Congresul american asupra reformei legislației poliției din Statele Unite.

Joe Biden stabilise data comemorării lui George Floyd

Joe Biden ar fi stabilit data comemorării afroamericanului, acesta fiind termenul-limita pentru proiectului de lege, lăsându-i pe membrii Congresului să negocieze. Însă, în ultimele săptămânii aceste discuţii s-au blocat. Subiectul principal fiind revizuirea „imunității calificate”, în care atât oficialii cât şi poliţiştii, sunt protejaţi de procese, cu câteva excepţii.

Joe Biden a declarat că este optimist în ceea ce priveşte ajungerea la unacord în Senat, în ceea ce priveşte proiectul de lege. Preşedintele SUA a lăudat curajul de care a dat dovadă familia lui Geroge Floyd, aceştia devenind purtătorii de cuvânt împotriva abuzuilor poliţiei şi apărători a unei legi căreia îi poartă numele afroamericanului.

Familia lui George Floyd:”Puteţi face o lege federală pentru a proteja oamenii de culoare.”

Familia afroamericanului revoltata pentru că s-a pus o lege pentru protejarea unei păsări, dar pentru oamenii de culoare nu.

„Dacă puteţi face o lege federală pentru a proteja o pasăre, vulturul cu cap alb, puteţi face o lege federală pentru a proteja oamenii de culoare”, a spus unul dintre fraţii săi, Philonise Floyd, referindu-se la acvila mascotă a Statelor Unite, potrivit Reuters.

În urmă întâlnirii cu Joe Biden şi vicepreşedintelui Kamala Harris, fratele lui George Floyd, Terrence, a afirmat că aceasta a fost „foarte constructivă”. La finalul întâlnirii, familia bărbatului a ridicat pumnul şi a început să scandeze numele lui George Floyd.

Şi în România s-a produs un caz similar

Un caz asemănător cu cel din Statele Unite ale Americii, când afroamericanul George Floyd a fost omorât de către un poliţist s-a pretrecut şi în România. Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost omorât de către oamenii legii după ce au încercat să-l imobilizeze. Totul ar fi început după ce terasa la care se afla bărbatul a izbucnit un incediu. Oamenii legii au început evacuarea terasei, iar bărbatul care se afla şi într-o stare de ebrietate a refuzat să părăsească incinta, moment în care poliţiştii l-au bruscat. Acest gest l-a deranjat pe bătrânul în vârstă de 63 de ani acesta ducându-se să le reporseze că nu a fost tocami un mod bun cel ales de poliţişti. Unul dintre oamenii legii nu a mai rezistat şi i-a aplicat o manevră de imobilizare care i-a fost fatală.

”Un echipaj de Poliţie trecea prin zonă, în momentul în care a izbucnit incendiul care a avut loc la bucătăria terasei. Chelneriţa care era în interior a ieşit din bar şi le-a cerut ajutorul. Ea ne-a povestit că unul dintre poliţişti i-a luat extinctorul din mână şi a mers în bucătărie să stingă incendiul şi alţi poliţişti au încercat să îl scoată pe bărbat de pe terasă, pentru că era un incendiu în zonă”, au precizat martorii.

Comentarii
  • Deci familia unui drogat negru , care incerca sa plateasca cu bani falsi e primita la Casa Neagra .Pardon , Alba . De-acum politia trebuie sa le ceara voie la negrii sa ii aresteze …
    Negrii , majoritatea stau pe ajutor social si produc 97% din toate infractiunile !
    De ce nu sunt expediati dracului toti in Africa , ca sa nu-i mai discrimineze nimeni ?

Adauga un comentariu