Local

Fără precedent! Lucrarea marca „Dorel”, din Bârnova, va fi refăcută!

Publicat: 11 iul. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Fără precedent Lucrarea marca Dorel din Bârnova va fi refăcută
La doar o zi distanță lucrătorii au început să răzuiască drumul asfaltat în bătaie de joc

Consiliul Județean Iași a luat o decizie fără precedent! Lucrarea marca „Dorel”, din Bârnova, realizată pe timp de ploaie, va fi refăcută de compania de construcții. Costel Alexe a dispus să fie răzuit asfaltul turnat în batjocură.

Direcția Județeană a Drumurilor și Podurilor Iași s-a sesizat imediat cu privire la lucrarea marca „Dorel”, din Bârnova, de pe drumul județean 248A. Consiliul Județean, prin Costel Alexe, a dispus sistarea lucrărilor și refacerea lucrării de asfaltare, în condiții standard, după ce materialul pus pe timp de ploaie va fi îndepărtat

Lucrarea marca „Dorel”, din Bârnova, va fi refăcută

La doar o zi după ce în mediul online au apărut imagini cu muncitori care asfaltează DJ 248 A, în timp ce plouă, autoritățile s-au sesizat și au dispus un ordin pentru a remedia situația hilară.

„Direcția Județeană a Drumurilor și Podurilor Iași s-a sesizat, încă de pe 7 iunie 2022, cu privire la modul în care au fost executate lucrările de reparații, și a emis imediat un raport de neconformitate. S-a dispus sistarea lucrărilor, îndepărtarea prin frezare a materialului așternut neconform, curățarea și refacerea suprafețelor, respectând standardele de calitate. A început deja lucrul pentru pregătirea suprafețelor. Nu suntem nici orbi, nici surzi la problemele județului și acționăm, de fiecare dată, cu bună credință, pentru a găsi soluții în favoarea comunității și din respect pentru banul public”, transmite președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

Acest demers arată faptul că se dorește a se stopa tendința de asfaltare și reasfaltare anuală, din pricina calității precare a lucrărilor, așa cum s-a întâmplat, nu de puține ori, în județul Iași, în timpul mandatului lui Maricel Popa. Acesta a rămas celebru pentru lucrările „de înaltă calitate” pe care le-a executat cât a fost la putere, precum și pentru numeroasele ilegalități.

Lucrare pe timp de ploaie

Drumul județean 248 A a fost asfaltat pe timp de ploaie, în data de 7 iulie 2022. Angajații companiei de construcții au fost surprinși de condiția meteorologică, atunci când erau deja la lucrare, și au considerat că acest factor nu constituie o problemă pentru care să oprească asfaltarea.

Ca răspuns imediat la sesizările făcute în media, directorul Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) Iași, Ciprian Ciucan, a declarat că această batjocură va fi remediată din banii firmei și că nu se poate ca acel drum să rămână așa.

„I-a prins ploaia acolo, pentru că în Iași nu ploua, iar acolo erau precipitații. Astăzi (vineri, 8 iulie 2022) se reface lucrarea pe banii lor. Atitudinea firmei a lăsat de dorit. Li s-a impus să scoată totul afară și să refacă. De altfel, a fost făcut un raport de neconformitate”, a spus Ciprian Ciucan, directorul DJADP Iași.

Pe imaginile postate în mediul online de ieșeni se vede clar cum „Doreii” se acoperă cum pot pentru a se proteja de ploaie. Din păcate, tot pe filmări se vede și cum asfaltul se prinde pe roțile mașinilor și este împrăștiat peste tot.

Cu această ocazie, Consiliul Județean și DJADP a luat o decizie fără precedent, obligând firma de construcții ca lucrarea marca „Dorel”, din Bârnova, să fie refăcută.

Comentarii
  • Bă băeț, acolo e șpaga grasă luată de musiu Bălan, apropos de ospătarul Bălan, ajuns primar, se laudă că are dna-ul la degetul mic și nimeni nu are ce-i face,nici camera de conturi, se aude domn niță???? care trimite niște specialiste și nu găsesc mare lucru, nici poliția deși ia șpaga lunară direct sdin salariu angajaților, cică pentru partid, nici corpul de control de la cejău că i-a dat lui alexe mai mult decât de-o casă…plus că are bălan un lipici la furat terenuri din pix de zici că e samantha,mișcă nasul,ia hectarul. Așa că nu vă mai mirați de Bârnova că nu aveți de ce, omerta și mita sunt la mare cinste. Uitam să zic și de coana preoteasă,bat-o norocul,cum ia 2850 de lei pe lună ca logoped și ea e în concediu de vreun an, îi ia popa banii de salariu direct de la primar.Doamne Ajută!

Adauga un comentariu