Economic Local

Farmaciile Ropharma – 5 sfaturi utile în sezonul rece

Publicat: 13 dec. 2019

Luna decembrie este perioada din an pe care o așteptăm cu nerăbdare, când ne pregătim de Sărbători cu gândul la cei dragi, la clipele frumoase petrecute în familie, la petrecerile și cadourile pe care le vom găsi sub brad. Să nu uităm, însă, că nu de puține ori aceste zile speciale se pot transforma în amintiri neplăcute atunci când cel mic răcește sau când cineva din familie suferă de indigestie sau de o criză biliară. Cu puțină grijă și atenție sporită la câteva reguli simple, ne putem bucura în tihnă de cea mai frumoasă perioadă din an!

  1. Întărește-ți imunitatea!

Insistăm adesea asupra importanței pe care o acordăm imunității pentru că de ea depinde în mare parte starea noastră de sănătate. Un sistem imunitar care funcționează corect ne ajută să luptăm cu factorii externi ce pot provoca infecții, alergii, viroze și ne ajută să combatem apatia și oboseala.

Alimentația corectă este primul factor ce ajută la menținerea unei imunități puternice. Includeți în dietă necesarul zilnic de nutrienți (vitamina C, A, E, zinc, colostru) introducând în meniul zilnic cât mai multe fructe și legume proaspete.

Faceţi mişcare în mod regulat deoarece exerciţiile fizice îmbunătățesc circulația sângelui, reduc stresul şi îmbunătăţesc starea de spirit, ceea ce are un efect benefic asupra sistemului imunitar.

  1. Atenție la excesele alimentare!

În perioada sărbătorilor, suntem tentați să pregătim mese cât mai îmbelșugate și variate, să avem pe masă „de toate” și să nu ne abatem de la tradiții.

Persoanele care au ținut post trebuie să fie atente la alimentele pe care le introduc brusc în meniu. Trecerea de la meniul de post la cel obișnuit tebuie să fie făcută treptat, iar consumul de alimente pe bază de grăsimi și carne de porc trebuie să fie moderat.

O alimentație bogate în grăsimi, produsele din carne tocată sau prăjelile pot cauza de cele mai multe ori probleme digestive. Această alimentație trebuie evitată, pe cât posibil, și de persoanele care suferă de afecțiuni digestive, respectiv gastrită sau ulcer, afecțiuni hepatice sau pancreatice.

  1. Îngrijește-ți pielea!

Iarna, pielea și tenul au de suferit atât de pe urma temperaturilor scăzute, cât și a aerului uscat din încăperi. Extremitățile sunt zonele corpului care pot fi afectate cel mai mult: tenul, buzele, mâinele, picioarele, gambele și antebrațele.

Uscăciunea și deshidraterea se manifestă prin piele crăpată, apariția scuamelor, a senzației de piele “care ține” și chiar a roșeții. Îngrijirea zilnică trebuie să fie bazată pe creme și loțiuni de hidratare și emoliere, care să conțină vitamine benefice pentru piele precum vitamina A, vitamina E, vitamina C. Măștile de curățare și cele de exfoliere sunt foarte utile deoarece elimină celululele moarte de la suprafața pielii, oferindu-i astfel capacitatea de regenerare mai rapidă, iar produsele de îngrijire vor pătrunde mai ușor în piele.

  1. Relaxează-te!

Stresul cotidian ne afectează sănătatea fizică și mentală.  Profită de perioada sărbătorilor pentru a te detensiona și a te elibera de griji. Tehnicile de relaxare pot începe cu schimbarea de atitudine, ascultarea unei melodii care vă binedispune şi chiar cu o şedinţă de SPA la voi acasă.

Petreceți cât mai mult timp alături de familie și prieteni, faceți mișcare în aer liber și dedicați-vă timp pentru practicarea unui hobby sau a unei activități care vă face plăcere.

  1. Protejează-i pe cei mici!

În timpul sezonului rece, cei mici au nevoie să le oferim o atenție sporită deoarece în această perioadă sunt mai predispuși răcelilor, tusei sau stărilor febrile. Îngrijirea copiilor în timpul iernii, în special a bebeluşilor, stârneşte părinților griji şi preocupări suplimentare: haine adecvate, asigurarea unui microclimat ideal în casă, pregătirea ieşirilor la aer, prevenirea îmbolnăvirilor de sezon.

În timpul iernii, mucoasa nazală se usucă, copiii având adesea nasul înfundat când se trezesc dimineaţa. Sunt importante folosirea umidificatorului, mai ales în timpul nopţii şi aplicarea unor picături saline în nas, dimineaţa. Când copilul iese afară, mai ales dacă este mai frig, este bine să se aplice o loţiune sau un strat subţire de cremă pe faţă (produse speciale pentru copii) şi balsam pe buze.

Hainele pentru iarnă trebuie alese cu grijă. Ele trebuie să fie din ţesături naturale, călduroase, care să nu reţină apa şi să nu fie iritante pentru piele. Ieşirile zilnice în aer liber sunt esenţiale pentru sănătatea copilului, pentru creşterea apetitului şi asigurarea unui somn bun, pentru îmbunătăţirea dispoziţiei şi, da, pentru dezvoltarea imunităţii!

 Pentru a te putea bucura din plin de această perioadă minunată, ți-am pregătit o serie de surprize, cadouri și oferte speciale, perfecte pentru acest sezon!

Vino in Ropharma și vezi ce suprize te așteaptă!

 loading...

Adauga un comentariu