Magazin

Farmaciile Ropharma – Cât de gravă este inflamația articulară și, mai important, poate fi ea ameliorată?

Publicat: 24 feb. 2020

Recent ai început să experimentezi o durere insuportabilă în zona umărului, în jurul încheieturilor, a șoldului sau poate a gleznei? Cel mai probabil te confrunți cu o inflamație articulară. Totuși, nu ai de ce să îți faci griji! Problema apare în momentul în care cartilajul este deteriorat. În plus, cartilajul are mai multe funcții în corpul uman și de aceea, deteriorarea lui produce atât de multe probleme. 

Ce este un cartilaj?

Cartilajul este un țesut care se găsește în multe părți ale corpului. Deși este un material dur și flexibil, poate fi ușor de deteriorat. 

Cartilajul acționează ca o pernă între articulații care reduce riscul ca oasele să se tocească între ele. Spre deosebire de alte tipuri de țesuturi, cartilajele nu sunt alimentate de sânge, iar din această cauză, atunci când sunt deteriorate recuperarea lor durează mult mai mult în comparație cu alte țesuturi.

Ce pot experimenta pacienții cu leziuni ale cartilajelor?

Inflamație

Sunt foarte multe șanse ca zona în care cartilajul este deteriorat să se umfle, locul să se simtă mai cald decât oricare altă parte a corpului.

Rigiditate 

Pe măsură ce deteriorarea progresează pot apărea limitări în ceea ce privește libertatea de mișcare, întrucât membrul afectat nu se va mai putea mișca atât de liber și ușor ca înainte. Deteriorarea cartilajului articular apare cel mai frecvent la nivelul genunchiului, dar articulația cotului, încheieturii, gleznei, umărului și șoldului pot fi, de asemenea, afectate.

 

Ce presupune această durere?

Această tulburare poartă denumirea de durere articulară care este adesea însoțită de umflături și inflamații, pe una sau mai multe articulații ale corpului, cum ar fi: umărul, genunchiul, încheietura mâinii, șoldul, piciorul și glezna. 

Articulațiile sunt mecanisme fragile și, odata ce cartilajele se erodează, acestea nu mai pot fi refăcute. În plus, este o tulburare obișnuită, mai ales la vârsta matură, dar în funcție de factorii de risc sau de stilul de viață chiar și persoanele tinere le pot experimenta.

Putem discuta despre o posibilă ameliorare a acestor dureri articulare?

Durerile de spate, de genunchi, umăr sau cele articulare precum și spasmele musculare sunt suficient de supărătoare încât să îți dorești un remediu rapid care să asigure un efect analgezic și antiinflamator puternic care să te scape de aceste probleme.

Gama Leni Complex din portofoliul Ropharma pune la dispoziție o serie de comprimate care pot fi utilizate în asociere cu gelul pentru articulații sau cu plasturii Leni Complex pentru a reduce durerea și pentru a restabili starea de bine. 

Adevărate ajutoare în bolile reumatice degenerative, produsele din gama Leni Complex îmbunătățesc mobilitatea articulațiilor, ajută la creșterea cartilajelor și protejează împotriva deteriorării acestora, întrucât ajuta la eliminarea inflamației și congestiei, iar efectul de calmare este vizibil imediat.

Produsele Leni sunt disponibile in Farmaciile Ropharma si pe www.ropharma-healthcare.ro.loading...

Adauga un comentariu