National

Farmaciile ROPHARMA-diabet, despre alimentație și stres

Publicat: 21 nov. 2019

Diabetul se referă la un grup de boli care afectează modul în care corpul îți folosește nivelul de zahăr din sânge, anume glucoza. Glucoza este vitală pentru sănătate, deoarece este sursa principală de energie a organismului. Diabetul își face simțită prezența atunci când insulina, hormonul secretat de pancreas, nu este într-o cantitate suficientă pentru a menține nivelul glucozei în sânge la o limită normală sau când nu este folosită corespunzător.
Cauzele diabetului diferă de tipul acestuia. Dar, indiferent de tipul acestuia, diabetul poate duce la un exces de zahăr în sânge, ceea ce poate cauza diverse probleme de sănătate.

Cauzele diabetului
O alimentație necorespunzătoare poate afecta pancreasul edocrin, cel care se ocupă cu secreția de insulină.
Stresul este și el un factor de risc. Un stil de viață haotic și încărcat poate duce la suprasolicitare și oboseală cronică. Șocurile psihice pot provoca și ele diabet, mai ales în cazul copiilor.
Alte cauze: devieri de vertrebe, boli ale tiroidei, obezitate.

Simptome
Simptomele pot varia de la un tip de diabet la altul sau de nivelul de zahăr din sânge. Diabetul poate fi și asimptomatic sau simptomele pot fi trecute cu vederea, iar boală este descoperită doar în urmă analizelor.
Simptomele și semnele uzuale ale diabetului sunt: sete excesivă, foame intensă, scădere bruscă în greutate fără un motiv aparent, oboseală prelungită, vedere neclară, răni care se vindecă greu, durere, amorțeală sau furnicături la nivelul membrelor, infecții repetate, nervozitate.
Tipuri de diabet

Diabetul de tip 1
Cunoscut și ca diabet insulino-dependent este forma care se întâlnește, de obicei, la persoanele cu vârste sub 35 de ani. În jur de 10% din persoanele diabetice au tipul 1. În cazul acestui tip, simptomele apar repede și se pot dezvolta semnificativ, pe parcursul a câtorva săptămâni, iar la copii și adolescenți procesul poate dura chiar și câteva zile. Pe lângă simptomele menționate mai sus, diabetul de tip 1 poate include și simptomul de gură uscată.
Diabetul de tip 2
Numit și non-insulino dependent este cea mai cunoscută formă de diabet. În general sunt afectate persoanele cu vârste de peste 35 ani. Simptomele apar treptat, ceea ce face ca diabetul să se dezvolte mai lent, pe o perioada de luni sau chiar ani. De aceea detectarea acestuia este mult mai dificilă, spre deosebire de tipul 1.
Diabetul gestational
Acesta este diabetul de sarcina. Apare ca rezultat al modificărilor hormonale ce pot favoriza rezistența la insulină. Femeile cu acest tip de diabet, adesea, nu prezintă un simptom, de aceea li se recomandă un control regulat pentru al putea preveni. Deși dispare după naștere, femeile care au suferit de diabet gestational rămân predispuse spre dezvoltarea diabetului de tip 2.
TRATAMENT
Principalul tratament pentru diabetul de tip 1 este administrarea de insulină care te ajută să obții o glicemie normală, stopează simptomele asociate cu diabetul de tip 1 și previne complicațiile care pot apărea din cauza bolii. Pe lângă insulină, pentru ambele tipuri de diabete contează să respecți un anumit regim alimentar și să faci mișcare fizică.
Suplimentele alimentare cu extract de dud alb sunt recomandate tocmai datorită multiplelor acţiuni benefice ale acestei plante.
Glykofit este propus ca un preparat de prima alegere pentru pacienţii cu diabet zaharat de tip II, recomandat şi ca adjuvant în diabetul zaharat de tip I, în sindromul metabolic şi ca remediu benefic pentru persoanele cu prediabet şi din grupa de risc: persoane obeze, mai ales cele cu obezitate abdominală.
Glykofit cu extract de frunze de dud alb este un preparat naturist, fiind cunoscut ca un antioxidant, adaptogen, expectorant, diaforetic şi hipolipidemiant. Suplimentul este disponibil în Farmaciile Ropharma din ţara sau online pe: http://www.ropharma-healthcare.ro.
Glykofit este un supliment alimentar, cititi cu atentie prospectul.loading...

Adauga un comentariu