Magazin

Farmaciile Ropharma – Masajul bebelușului. Sfaturi și beneficii

Publicat: 10 iul. 2020

Masajul este una dintre modalitățile prin care părinții își pot exprima dragostea și grija pentru copilul lor. Pe lângă aspectul cel mai evident, acela că masajul liniștește copilul și îl ajută să adoarmă cât mai rapid, el are multe beneficii. Printre altele, masajul are rolul său încreșterea în greutate a celui mic, îi ajută digestia, îmbunătățește circulația și calmează chiar și durerile de dinți.

Cum se masează bebelușul?

Masajul este, în fapt, o mângâiere caldă, blândă și ritmică a corpului copilului tău. Poți folosi uleiuri sau creme hidratante pentru ca mâinile tale să poată aluneca lin pe pielea fină a celui mic.Folosirea unui ulei pentru bebeluși este esențială,în special pentru că pielea celor mici se deshidratează mai repede decât cea a adulților. Cu toate acestea, trebuie să te asiguri că folosești produse ce au în compoziție ingrediente naturale care să nu afecteze pielea mult prea sensibilă a sugarului.

Uleiul de corp din gama Vitaprim Baby Care este un ulei natural indicat pentru îngrijirea zilnică a pielii bebelușului. Formula bogată în ingrediente naturale, atent selecționate precum uleiurile esențiale de mușețel și gălbenele, dar și uleiul de măsline extravirgin protejează zona acoperită de scutec, hidratează și calmează pielea delicată a celui mic. Acesta întărește bariera de protecție a pielii și previne deshidratarea, împiedicând uscarea pielii.

Uleiul de corp Vitaprim Baby Care este disponibil aici. Mai multe detalii despre gama Vitaprim Baby Care găsești pe site-ul nostru oficial www.ropharma.ro sau în oricare dintre farmaciile Ropharma din țară.

Beneficii ale masajului

  1. Masajul facilitează creșterea în greutate

Masajul, în special dacă se folosesc uleiuri, stimulează un nerv-cheie, numit nervul vag, care conectează creierul cu părți importante ale corpului, inclusiv cu stomacul. Stimularea acestui nerv poate îmbunătăți digestia și mișcarea intestinului, ajutându-l pe cel mic să crească în greutate.

  1. Masajul stabilește o frecvență cardiacă mai stabilă

Masajul îmbunătățește părțile sistemului nervos care ne reglează organele și, de aceea, este o bună modalitate de amenține ritmul cardiac optim al bebelușului.

  1. Masajul reduce și calmează colicii

Prin masarea abdomenului copilului în forma literei U întors în mod repetat se urmărește calmarea și mobilizarea conținutului intestinal (a gazelor). Mâinile încălzesc abdomenul, iar presiunea aplicată cu blândețe îi oferă copilului un sentiment de siguranță. După maximum cinci minute, dacă procedura este realizată corect, starea copilului se va schimba.

  1. Masajul îl pregătește pe cel mic pentru un somn liniștitor

Realizat înainte de culcare, masajul relaxează și calmează, reducând tensiunea emoțională și fizică a celui mic și oferindu-i un somn mai bun.

Adauga un comentariu