Culinar

Fasole verde pentru prânz, în stil provensal

Publicat: 13 ian. 2020

Acest preparat culinar este foarte simplu şi foarte colorat. Este un preparat care funcţionează foarte bine ca garnitură, alături de o paletă largă de mâncăruri, de la fripturi de porc şi până la carne de pui sau alte fripturi la grătar. Poţi să experimentezi, adăugând în reţetă diferite ierburi aromatice.

Ingrediente:

  • 450 g fasole verde, tăiată la ambele capete
    1 lingură ulei
    2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
    1 ceapă mare, tocată fin
    500 g roşii mici sau cherry, tăiate în două
    sare
    piper negru măcinat
    1 lingură unt
    1 lingură verdeţuri proaspete, tăiate fin (opţional)

Mod de preparare:

Într-o oală mare, fierbi apă cu sare, până dă în clocot. Adaugi tecile de fasole verde, tăiate în 3, în apa clocotită şi le fierbi 3 minute. Le scurgi bine şi le dai deoparte. Încingi uleiul într-o cratiţă, la foc mediu, adaugi usturoiul şi ceapa şi le sotezi până se înmoaie, aproximativ 2-3 minute. Adaugi tecile fierte de fasole şi amesteci ca să se combine aromele. Fierbi, amestecând din când în când, 4-5 minute, apoi adaugi roşiile. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Ţii în continuare pe foc, până când roşiile sunt moi, 3 minute sau mai mult. Adaugi untul şi amesteci până când se topeşte şi este complet absorbit de fasolea verde şi de roşii. Adaugi verdeaţa sau ierburile aromatice preferate, dacă doreşti.



loading...

Adauga un comentariu