International

FBI a găsit 184 de documente secrete și ultra-secrete la reședința lui Trump. Un document cheie din anchetă, publicat de guvernul SUA

Publicat: 26 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
FBI a găsit 184 de documente secrete și ultra-secrete la reședința lui Trump. Un document cheie din anchetă publicat de guvernul SUA
FBI a găsit 184 de documente secrete și ultra-secrete la reședința lui Trump

Departamentul de Justiție al administrației Statelor Unite a făcut public, vineri, documentul justificator pentru mandatul de percheziție a Mar-a-Lago, reședința fostului președinte Donald Trump. FBI a precizat că a descoperit 184 de documente secrete în 15 cutii confiscate din casa fostului președinte, relatază CNN și BBC.

Agenții FBI au evaluat conținutul celor 15 cutii de documente confiscate din casa fostului președinte, predate ulterior Arhivelor Naționale. În documentul făcut public vineri, se detaliază ce materiale secrete au fost descoperite la locuința lui Trump.

Un document cheie din anchetă, publicat de guvernul SUA

Agenții federali americani au scris că au fost găsite „184 de documente unice cu marcaje de secretizare, printre care 67 de documente marcate CONFIDENȚIAL, 92 de documente marcate SECRET și alte 25 de documente marcate TOP SECRET”.

În document se precizează că documentele erau marcate cu controale multiple de secretizare și că pe baza celor analizate, documentele clasificate la acest nivel conțin, în mod obișnuit, informații cruciale de securitate și apărare națională.

„Un număr mare dintre aceste documente conțină și ce par să fie notițe ale fostului președinte”, se mai arată în document.

O mare parte din documentul făcut public de administrația Biden este, totuși, marcat ca fiind secret și acoperit de benzi negre. Departamentul de Justiție a motivat acest lucru prin faptul că documentul conține informații care ar putea pune în pericol activitatea guvernului. Departamentul transmite, de asemenea, că secretizarea unui număr de pagini a fost necesară pentru protejarea unor martori și activității unor organizații-cheie, precum Secret Service.

Donald Trump dă în judecată FBI pentru perchezițiile domiciliare

Fostul președinte american Donald Trump a cerut unui judecător să înghețe ancheta Departamentului de Justiție a dosarelor confiscate din casa sa din Mar-a-Lago. Într-un proces, echipa să juridică a cerut să fie numit un avocat independent care să supravegheze documentele pe care agenții FBI le-au luat la începutul acestei luni. Unsprezece seturi de dosare clasificate au fost luate de la proprietatea domnului Trump din Florida pe 8 august, potrivit FBI.

Trump este investigat pentru posibilă manipulare greșită a documentelor. Președinții americani trebuie să își transfere toate documentele și e-mailurile către o agenție guvernamentală numită Arhiva Națională – iar FBI investighează dacă Trump a gestionat necorespunzător înregistrările, ducându-le de la Casa Albă la Mar-a-Lago, după ce și-a părăsit mandatul în ianuarie 2021. . El a negat orice faptă greșită și a spus că articolele au fost desecretizate.

Adauga un comentariu