Sport

Federaţia Internaţională de Nataţie a anunţat amânarea turneului preolimpic de înot artistic

Publicat: 19 mart. 2020

Federaţia Internaţională de Nataţie (FINA) a anunţat joi amânarea turneului preolimpic de înot artistic, ce urma să aibă loc la Tokyo între 30 aprilie şi 3 mai, şi a Cupei Mondiale de sărituri, prevăzută între 21 şi 26 aprilie, tot în capitala Japoniei, la o săptămână după ce FINA a luat măsuri similare în contextul pandemiei de coronavirus, informează EFE. FINA a notificat cele 209 federaţii membri că a amânat mai multe competiţii în urma crizei sanitare produse de pandemia de COVID-19.

După consultările cu Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) şi organizatorii Jocurilor Olimpice, FINA a decis să amâne pentru luna iunie Cupa Mondială de sărituri şi turneul preolimpic de înot artistic. Acestea rămân să se desfăşoare la Tokyo. FINA a asigurat că face „tot posibilul pentru a apăra sănătatea sportivilor, antrenorilor şi oficialilor”, ţinând cont de „limitările severe” în privinţa antrenamentelor şi a pregătirilor pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (24 iulie-9 august).

„FINA se străduie să menţină integritatea procesului de calificare, adaptându-l la perioada dificilă pe care o trăim”, a indicat federaţia.

FINA a amânat de asemenea turneul de sărituri din cadrul World Series ce urma să aibă loc între 27 şi 29 martie la Londra, precum şi Marele Premiu de sărituri de la Kuala Lumpur, programat între 5 şi 7 iunie. Marele Premiu de la Singapore (29-31 mai) a fost anulat. Pe 12 martie, FINA a amânat mai multe competiţii din cauza pandemiei de coronavirus, printre care şi turneul preolimpic de polo pe apă masculin, la care va participa şi echipa României.

Adauga un comentariu