Federaţia Română de Canotaj a anunţat, sâmbătă, decesul campionului olimpic Dimitrie Popescu, la vârsta de 62 de ani, conform news.ro.
Decesul a survenit sâmbătă după-amiază, în locuinţa personală de la Buşteni. În ultimele patru zile, Dimitrie Popescu a fost prezent la Campionatul Naţional de Fond de la Snagov.
Cel mai valoros trofeu din cariera sa a fost titlul olimpic cucerit în 1992, la Barcelona, în proba de patru rame cu cârmaci (4+). La aceeaşi ediţie a JO, a obţinue şi medalia de bronz în proba de doi rame cu cârmaci (2+). Medalii olimpice de argint a câştigat tot în proba de dublu rame la JO de la Los Angeles din 1984, dar şi în proba de patru rame la JO de la Seul, în 1988.
În 1989, a fost campion mondial cu echipajul de patru rame
În 1989, a fost campion mondial cu echipajul de patru rame şi a obţinut medaliile de argint la dublu rame la Campionatele Mondiale din 1985 şi din 1996.
După retragerea din activitatea competiţională a devenit antrenor la CSA Steaua, iar din 1997 a fost antrenor la lotul olimpic de canotaj al României.
Dimitrie Popescu a primit titlurile de Maestru al Sportului şi Maestru Emerit al Sportului.
Fișa biografică
Cel ce avea să devină campion olimpic și campion mondial al canotajului, Dimitrie Popescu, s-a născut pe 10 septembrie 1961, în localitatea Straja, județul Suceava.
La varsta de 18 ani, a fost selectionat pentru a incepe canotajul de performanta la Clubul Uzinele Textile Arad. Un an mai tarziu, s-a transferat la sectia de specialitate a Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti, unde a obtinut de-a lungul timpului peste 20 de titluri de campion national, cu diferite echipaje.
La lotul national, Dimitrie Popescu a ajuns în 1981, după care, timp de 16 ani, a participat la șase ediții ale Campionatelor Mondiale și patru ale Jocurilor Olimpice.
Cel mai important rezultat din carieră a fost titlul olimpic cucerit în 1992, la Barcelona, la patru plus unu (4+). La aceeasi ediție a JO, a obtinut si medalia de bronz la doi plus unu (2+). De asemenea, două medalii olimpice de argint a câștigat la 2+, la JO de la Los Angeles, in 1994, si la 4+, la Seul, în 1988.
În 1989, a fost campion mondial cu echipajul de 4+ și a obtinut medaliile de argint la 2+, la Campionatele Mondiale din 1985 si din 1996.
După retragerea din activitatea competițională a devenit antrenor la CSA Steaua, iar din 1997 a fost antrenor la lotul național de canotaj al României.
A fost căsătorit cu o altă campioană olimpică a canotajului românesc, Marioara Popescu.
Și acesta era vaccinat