Magazin

Feedback-ul constructiv, un ingredient esențial al succesului în jocul de poker

Publicat: 22 feb. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Feedback-ul constructiv un ingredient esențial al succesului în jocul de poker

În momentul în care dorești să-ți duci jocul de poker la un nivel superior, este important să ai în anturaj oameni de încredere care să-ți ofere un feedback constructiv. Primirea unor sfaturi din partea unor oameni experimentați te va ajuta să vezi lucruri pe care, poate din subiectivism, nu le-ai vedea în mod normal.

Pokerul nu este un joc de echipă, însă și aici se aplică expresia „unde-s mulți, puterea crește”. Dacă ai oameni valoroși în jurul tău, cu experiență în jocul de poker, ai numai de câștigat. Așa că de ce să nu profiți pentru a le cere o părere sinceră despre modul în care îți poți îmbunătăți jocul.

Să spunem că acum faci primii pași în poker online. Ești atras de această activitate și, dincolo de distracția în sine, îți dorești să ieși învingător de la masă. Pe internet găsești multe resurse prin intermediul cărora poți învăța, însă este și mai plăcut atunci când înveți din experiența unor oameni care au trecut fix prin ce treci tu acum. Din acest motiv, feedback-ul este foarte important și are numeroase beneficii pe care le vom expune în acest articol.

Identifici punctele pe care le poți îmbunătăți

Nimeni nu este perfect și întotdeauna va exista ceva ce poți îmbunătăți. Cu atât mai mult în poker, un joc în continuă schimbare. Chiar și cei mai buni jucători au recunoscut că acordă atenție acestui aspect și își doresc să devină și mai buni. Iar feedback-ul este un element important de care te poți ajuta pentru a-ți îmbunătăți abilitățile, cunoștințele ori performanța. Dacă îți cunoști punctele slabe, poți lua măsuri în așa fel încât să progresezi.

Îmbunătățești performanța

După ce ai identificat elementele pe care le poți îmbunătăți, următorul pas este să treci la treabă. Primirea feedback-ului constructiv te va ajuta deoarece vei primi sfaturi concrete despre ce trebuie să faci în anumite situații. Cum să joci perechile mici, ce să faci cu mâinile marginale, când e bine să blufezi și când nu, și așa mai departe. Având oameni de încredere alături vei primi sfaturi specifice cu aplicare directă.

Accelerezi procesul de învățare și de creștere

Rezultatele le poți observa mult mai repede decât atunci când ești pe cont propriu. Asta deoarece vei primi sfaturi din perspective valoroase care e posibil să nu îți fie evidente. Uneori avem privirea încețoșată fără să ne dăm seama. Câteodată evităm să gândim „outside the box”. Dar o părere avizată din exterior te poate ajuta să eviți aceste situații. Poți evita repetarea greșelilor, să valorifici punctele forte și să te dezvolți în cursa ta spre a deveni un jucător bun de poker.

Îți dezvoltă inteligența emoțională

Să ceri feedback înseamnă deja că ești un om inteligent, deschis să învețe. Un om care nu crede că le știe pe toate. Iar asta este deja un semn bun ce poate avea un impact în viața ta și în afara jocului de poker. Căutând în mod activ feedback, vei fi mai adaptat la emoțiile și nevoile celor din jur și în viața de zi cu zi. Vei fi un „om de echipă” mai bun la locul de muncă, vei avea o comunicare mai ușoară cu cei dragi și exemplele pot continua.

Creșterea încrederii în sine

Feedback-ul nu înseamnă doar un strigăt de ajutor pentru a găsi soluții la problemele tale din jocul de poker. Când vei primi feedback constructiv vei afla și care sunt punctele tale forte. Ți se va face o analiză detaliată a jocului, în care vei afla atât ce nu merge, dar și ce merge și lucrurile de care trebuie să profiți în continuare. Aflând ce faci bine din partea unor voci avizate îți va crește automat și încrederea în tine. Vei vedea că faci deja câteva lucruri bune și, cel mai important, că există margine de progres.

Ai șanse mai mari să ai succes pe termen lung

Studiile de specialitate au demonstrat că persoanele care solicită feedback în mod constant au o șansă mai mare să aibă succes pe termen lung. Asta deoarece sunt persoane care învață, se adaptează și sunt dornice să își perfecționeze abilitățile din jocul de poker. Oameni care fac față provocărilor și încearcă să le depășească. Prin acceptarea feedback-ului îți vei crește astfel șansele de a avea succes pe termen lung în poker.

Adauga un comentariu