National

Felix Rache, soția și fiul său, infectați cu SARS-CoV-2

Publicat: 18 iul. 2020
ALT=«Felix Rache infectat cu coronavirus»
Felix Rache infectat cu coronavirus

Vicepreședintele Partidului PRO România, Felix Rache, fost jurnalist și fost consilier al lui Mihai Tudose pe vremea când era premier, a povestit vineri seară, la un post de televiziune, prin ce a trecut după ce el și familia sa au fost infectați cu coronavirus.

El, soția sa (Janina Nectara) și fiul lor (Filip) au fost internați, timp de două săptămâni, la Institutul ”Matei Balș” din București. Acum, toți trei sunt externați și se simt bine, medicii declarându-i vindecați.

„Le multumesc acelor ochi, căci atât am văzut, care au avut grijă de familia mea. Copilul nu a avut niciun simptom la început, dar după 2-3 zile a avut febră 40. Janina prezenta tuse, iar eu nu aveam nimic, dar tot eu am ieșit mai prost la analizele de plămâni. Mi-a fost frică, recunosc!”, a declarat acesta la Antena 3.

Apoi, el a spus cine l-a sunat, în acea perioadă, precizând că virusul nu are culoare politică.

„M-a sunat domnul Ciolacu (președintele interimar al PSD-n.r.). Nu m-a sunat să mă întrebe dacă sunt pesedist asimptomatic, ci din prietenie. Pe linie ierarhică, m-a sunat și Victor Ponta (președintele pro România și fost premier-n.r.). Un prieten pe viață rămâne Mihai Tudose, cel care și-a făcut timp să mă sune să mă întrebe cum mă simt, deși știm prin ce a trecut (tatăl lui Mihai Tudose a murit, zilele trecut, fiind infectat cu Covid 19-n.r.)”, a afirmat Felix Rache.

Spitalele Covid-19 din Bucureşti nu mai au locuri libere la Terapie Intensivă

Şeful DSU a mai subliniat, în aceeași intervenție, că vineri seară spitalele covid-19 din Bucureşti nu mai aveau locuri libere la Terapie Intensivă, iar printre soluţiile pe care le au la dispoziţie se numără: transportul pacienţilor la spitale din afara Capitalei şi dotarea de saloane ale unor spitale non-covid cu aparatura care există pe stoc pentru asigurarea serviciilor de terapie intensivă.

„Dacă fizic nu este posibil să se amenajeze noi locuri în spitale, mai există şi soluţia unei unităţi mobile de rezervă, cu 12 locuri, care poate fi instalată lângă un spital”, a mai spus Arafat.

Bilanț coronavirus 18 iulie 2020. România a înregistrat 889 cazuri noi de infecție cu Covid-19

Până astăzi, 18 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 36.691 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.865 au fost externate, dintre care 22.488 de pacienți vindecați și 2.377 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 913 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până astăzi, 2.009 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 17.07.2020 (10:00) – 18.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 21 de decese ( 14 bărbați și 7 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Botoșani, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Ialomița, Maramureș, Prahova, Suceava, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 1 deces la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 la categoria de vârstă 60-69 ani, 8 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 3 decese la persoane cu vârsta de peste 80 de ani.

 

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

 

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 889 noi cazuri de îmbolnăvire.

 

La ATI, în acest moment, sunt internați 280 de pacienți.

 

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 943.733 de teste.

 

Comentarii
Adauga un comentariu