National

Femeia acuzată de propagandă teroristă va purta o brăţară electronică de supraveghere

Publicat: 25 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Femeia acuzată de propagandă teroristă va purta o brăţară electronică de supraveghere
Femeia acuzată de propagandă teroristă va purta o brăţară electronică de supraveghere

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis ca femeia acuzată de propagandă teroristă să fie plasată 30 de zile în arest la domiciliu, ea urmând să poarte în permanenţă o brăţară electronică de supraveghere, informează Agerpres.

Procurorii solicitaseră ca femeia să fie arestată preventiv, însă magistraţii nu au fost de acord. În schimb, instanţa a dispus ca aceasta să fie plasată în arest la domiciliu, având montată o brăţară de supraveghere.

„Obligă inculpata să nu părăsească imobilul în care locuieşte fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi de a se supune restricţiilor impuse de către acesta. (…) Pe durata măsurii arestului la domiciliu, inculpata va purta permanent un dispozitiv electronic de supraveghere şi va comunica periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă”, se arată în hotărârea instanţei.

Femeia a fost dusă la instanța supremă cu propunerea de arestare preventivă

Femeia a fost dusă la instanța supremă cu propunerea de arestare preventivă pentru infracțiunile de promovare a unui mesaj prin propagandă săvârşită prin orice mijloace, în public, cu intenţia de a instiga la săvârşirea unui act de terorism și accesarea în mod repetat de materiale de propagandă teroristă, prin intermediul sistemelor informatice sau altor mijloace de comunicaţii electronice, precum şi deţinerea de astfel de materiale, în scopul însuşirii ideologiei teroriste, ca parte a unui proces de radicalizare, ambele comise în stare de recidivă postcondamnatorie (condamnată pentru același gen de fapte).

Procurorii spun că persoana respectivă, „aflată într-o fază avansată a procesului de autoradicalizare, a accesat şi promovat în mod sistematic, prin intermediul sistemelor informatice, materiale de propagandă teroristă, specifică unei organizaţii teroriste activă în Orientul Mijlociu”. În materialele distribuite, erau prezentate scene de luptă şi antrenamente ale membrilor acestei organizații, precum şi imagini cu luptători ai entității teroriste.

Femeia ar fi promovat însemnele și activitățile organizaţiei teroriste active în Orientul Mijlociu

De asemenea, prin intermediul conturilor deschise pe platformele de socializare/aplicaţiile de mesagerie, aceasta ar fi promovat însemnele și activitățile organizaţiei teroriste active în Orientul Mijlociu, precum și ideologia acesteia, mai spun procurorii.

Conform unor surse judiciare, este vorba despre o femeie care a fost deja condamnată de instanța supremă pentru astfel de fapte.

Adauga un comentariu