International

Femeia de serviciu aleasă din greșeală primar după ce fostul edil a rugat-o să candideze

Publicat: 01 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Femeia de serviciu aleasă din greșeală primar după ce fostul edil a rugat-o să candideze
Până să câștige alegerile din Povalikhino, Marina Udgodskaya era femeie de serviciu în clădirea administrației locale

Femeia de serviciu aleasă din greșeală primar. Femeia în vârstă de 35 de ani a câștigat alegerile fără să-și dorească acest lucru. Ea a candidat „de formă” deoarece edilul în funcție a rugat-o pentru a se întruni numărul minim de doi candidați. Numai că acesta a avut surpriza de a fi învins în alegeri de femeia de serviciu a primăriei.

O femeie de serviciu a devenit primar într-o localitate din Rusia, după ce edilul din ultimii patru ani a rugat-o să candideze. Acesta avea nevoie de un contracandidat pentru a se întruni numărul minim de doi candidați, necesar potrivit legii. În ultimii patru ani, Marina Udgodskaya a șters praful și a spălat cu mopul în birourile clădirii administrației locale din Povalikhino, o localitate rurală din Rusia.

Acum, femeia de serviciu în vârstă de 35 de ani va lăsa produsele de curățenie deoparte pentru a se muta pe scaunul șefului. Și aceasta deoarece a câștigat alegerile locale la care a participat doar pentru a-l ajuta pe primar să câștige un nou mandat.

Femeia de serviciu aleasă din greșeală primar

Edilul Nikolai Loktev, din partidul pro-Kremlin Rusia Unită, nu avea niciun contracandidat la alegerile din Povalikhino. Pentru că nicio persoană din comună nu s-a înscris la alegeri, edilul a convins-o pe Marina Udgodskaya să candideze pentru a-i fi „rivală”. Astfel, se îndeplinea cerința minimă de doi candidați pentru a se putea desfășura alegerile.

Numai că acest plan i-a fost dat complet peste cap lui Nikolai Loktev, după ce femeia de serviciu l-a învins cu o diferență de scor uriașă.

„Nikolai Loktev a crezut că nimeni nu o va vota și el va rămâne primar. Dar oamenii s-au săturat și au ieșit la vot și au ales-o pe Marina Udgodskaya”, a declarat un membru al comisiei electorale din Povalikhino.

„El a fost uimit și ea a fost uluită!”, a declarat și o localnică. Ea spune că l-a auzit personal pe primarul Loktev cerându-i femeii de serviciu să candideze împotriva sa.

Marina Udgodskaya nu se aștepta la o promovare atât de rapidă

Marina Udgodskaya a primit un val de apeluri după ce victoria ei surprinzătoare a ajuns în presa națională. De atunci nu mai răspunde la telefon și încearcă să evite lumea înainte de a fi instalată în fotoliul de primar, la sfârșitul acestei săptămâni.

Într-un interviu oferit recent, ea s-a declarat uluită de victoria ei, descriindu-se drept o „falsă” candidată care „nu era pregătită” pentru o promovare „atât de rapidă”.

„Nu credeam că oamenii mă vor vota de fapt. Nu am făcut absolut nimic”, a declarat ea pentru canalul de știri Telegram Podyom.

Cu toate acestea, ea a câștigat aproape 62% din voturi, în timp ce șeful ei a luat doar 34%. Mai mult, niciun candidat nu și-a făcut campanie înainte de alegeri. Nu au existat panouri electorale, pliante sau întâlniri cu alegătorii. Localnicii susțin că nu are rost, atunci când toată lumea îi cunoaște pe toți ceilalți.

Cu doar 242 de locuitori, Povalikhino este cel mai mare sat dintre cele 30 pe care le va conduce Udgodskaya.

„Am făcut tot ce este necesar în această slujbă, nu există probleme în sat”, a declarat edilul Loktev la final de mandat, în timp ce încă încearcă să înțeleagă cum a pierdut.

Rezultatul alegerilor, o formă de protest împotriva partidului Rusia Unită

Unii au sugerat că rezultatul a fost un protest împotriva Partidului Rusia Unită a lui Loktev, care a căzut în sondaje în toată țara. În Kostroma, unde se află Povalikhino, partidul a câștigat doar 32% din voturi pentru parlamentul regional.

Mai mult, negustorul din sat insistă că acest rezultat a fost personal. Loktev pur și simplu nu mai arăta niciun interes față de responsabilitățile sale.

„Cred că va face față. Tot satul o va ajuta. Însă trebuie să mai învețe”, a mai declarat Loktev despre cea care l-a învins în alegeri.

Chiar dacă ar vrea să renunțe la postul de primar, Udgoskaya nu are încotro. Dacă ar refuza, Partidul Pensionarilor care o susține a transmis că ea va trebui să achite din propriul buzunar întreaga sumă necesară pentru repetarea alegerilor. Astfel, femeia de serviciu aleasă din greșeală primar va trebui să-și intre în noul rol, acela de edil.

Adauga un comentariu