Local

Femeia sfâșiată de 15 câini, lângă lacul Veneția, din Iași, se aștepta să primească daune de peste 200.000 de lei! După ce a trecut prin chinuri groaznice, instanța i-a acordat doar 27.000 de lei!

Publicat: 31 iul. 2020
O femeie care a fost sfâșiată de câini vagabonzi continuă procesul cu municipalitatea ieșeană:
O femeie sfâșiată de câini vagabonzi continuă procesul cu municipalitatea ieșeană

Femeia sfâșiată de 15 câini vagabonzi, lângă lacul Veneția, din Iași, se aștepta să primească daune de peste 200.000 de lei! După ce a trecut prin chinuri groaznice, victima a primit doar 27.000 de lei! „Nu-mi pot explica de ce m-au atacat!”, a susținut Elena Tudosă, printre lacrimi

Femeia sfâșiată de 15 câini vagabonzi, lângă lacul Veneția, din Iași, se aștepta să primească daune de peste 200.000 de lei! După ce a trecut prin chinuri groaznice, victima a primit doar 27.000 de lei!

Astfel, femeia sfâșiată de câini vagabonzi continuă procesul cu municipalitatea ieșeană! Elena Tudosă a avut câștig de cauză parțial. Astfel, Tribunalul Iași a admis în parte solicitarea formulată de către femeie.

„Instanța admite în parte cererea de chemare în judecată. Obligă pârâtul Consiliul Local al Municipiului Iași să îi plătească reclamantei suma de 25.000 de lei, cu titlu de daune morale, și suma de 2.209,74 lei, cu titlu de daune materiale (sume actualizate cu indicele de inflație la data plății efective). Obligă pârâtul Consiliul Local al Municipiului Iași să îi plătească reclamantei suma de 5.009,80 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Admite cererea de chemare în garanție formulată de pârâtul Consiliul Local al Municipiului Iași în contradictoriu cu chemata în garanție SC Salubris SA, pe care o obligă să îi plătească CL suma de 27.209,74 lei cu titlu de despăgubiri plătite reclamantei și suma de 5.514,70 lei, reprezentând cheltuieli de judecată suportate de pârât în prezenta cauză”, au precizat judecătorii.

Elena Tudosă, sfâșiată de câini vagabonzi: „Nu-mi pot explica de ce m-au atacat!”

În urmă cu aproape 4 ani, femeia a mers în zona lacului Veneția, pentru a se aproviziona cu apă de la un izvor. Atunci, aceasta a fost atacată de 15 câini vagabonzi. Mai apoi, Elena Tudosă a solicitat despăgubiri în instanță de la instituțiile publice. Femeia în vârstă de 56 de ani a povestit că a trecut prin clipe de coșmar, din cauza unor câini. Reclamanta le-a cerut magistraților din cadrul Tribunalului Iași să oblige instituțiile la plata unor daune morale în valoare de 220.000 de lei, ca urmare a suferințelor fizice și psihice provocate, precum și daune materiale de 2.819,99 lei, reprezentând contravaloarea tuturor investigațiilor medicale, a medicamentelor achiziționate în vederea vindecării și a eliberării certificatelor medico-legale sau efectuării expertizelor medico-legale.

Pe 4 decembrie 2016, în jurul orei 8:00, Elena Tudosă se afla în zona lacului Veneția, care este administrat de către municipalitate. Ea a fost atacată de o haită de câini comunitari și abia a scăpat cu viață. Doctorii care au consultat-o după incidentul extrem de traumatizant au constatat că aceasta a avut nevoie de 80 – 85 de zile de îngrijiri medicale, din cauza leziunilor suferite în urma atacului celor aproximativ 15 câini comunitari.

Intervenții chirurgicale în cazul femeii sfâșiate de câini vagabonzi

Femeia a fost nevoită să treacă printr-o intervenție ce presupune chirurgia plastică, ea fiind mutilată în urma incidentului care s-a petrecut în zona barajului Veneția. La începutul lunii februarie 2017, Secția IV de Poliție a început o anchetă în acest caz. Anchetatorii au constatat că femeia a suferit multiple plăgi mușcate la nivelul picioarelor, mâinilor și în partea inferioară a abdomenului. Femeia mersese la un izvor din zonă, pentru a lua câteva bidoane cu apă. În momentul atacului brutal și complet neașteptat, victima a început să strige după ajutor, iar o femeie care locuia în zonă a auzit strigătele disperate, a ieșit din casă și a reușit să alunge haita de câini.

„Nu îmi pot explica de ce m-au atacat acei câini, nu i-am provocat în niciun mod! Nu am mai fost atacată de aceștia niciodată, nu știu ce s-a întâmplat cu ei atunci… De fapt, eu nici nu i-am auzit! Au venit pe la spate, fără să latre, și au sărit pe mine!”, a spus femeia în fața magistraților.

Victima a suferit leziuni fizice grave, dar, conform acesteia, și un stres post-traumatic, fiind internată mai multe zile în cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon”, din Iași. Următorul termen al procesului a fost stabilit de Curtea de Apel Iași. Urmează ca magistrații acestei instanțe să stabilească ce se va întâmpla în continuare în acest caz, în care femeia a fost sfâșiată de câini vagabonzi.

Adauga un comentariu