Actualitate

Femeie internată la Spitalul „Sf. Ioan” pentru dializă, confirmată cu COVID-19! 79 de cadre medicale, izolate

Publicat: 01 apr. 2020

O pacientă în vârstă de 62 de ani, internată la Spitalul „Sfântul Ioan” din Capitală pentru dializă, a fost confirmată cu COVID-19. În total, 79 de cadre medicale au fost izolate la domiciliu, fiind declanșată o anchetă epidemiologică, anunță Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

„În cursul zilei de 31 martie (marți – n.red.), reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență Sf. Ioan au primit confirmarea testului pozitiv la COVID 19 pentru o pacientă cu vârsta de 62 de ani care realiza procedurile de dializă în secția de nefrologie și dializă a unității sanitare”, anunță sursa citată.

Potricvit GCS, pacienta este asimptomatică și a fost transferată la Spitalul „Carol Davila”, conform procedurilor.

„În secția respectivă mai realiza proceduri de dializă un alt pacient care a fost, de asemenea transferat. Acest pacient nu este infectat cu COVID 19. În acest caz a fost declanșată o anchetă epidemiologică. Până la finalizarea acesteia, conducerea unității sanitare a luat decizia de a trimite în izolare toate cele 72 de cadre medicale care desfășurau activitatea în acesta secție, în ture. De asemenea, celor 9 rezidenți de pe secție li s- a solicitat să rămână acasă”, menționează sursa aratată anterior.

Toate cadrele medicale sunt asimptomatice și vor fi testate.
Adauga un comentariu