International

Femeile reduc timbrul vocal atunci când întâlnesc un bărbat atrăgător! Care este cel mai sexy accent din lume?

Publicat: 29 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Femeile reduc timbrul vocal atunci când întâlnesc un bărbat atrăgător Care este cel mai sexy accent din lume
Accentul francez ar fi cel mai sexy accent din lume, susține un studiu

Tonul vocilor bărbaților și femeilor scade până în adolescență. Dar puteți prevedea, cu un grad ridicat de acuratețe, care va fi vocea unui bărbat de-a lungul vieții lor pe baza a ceea ce era la vârsta de șapte ani. În urmă mai multor studii cercetătorii au descoperit care este, în viziunea lor, cel mai sexy accent din lume.

O serie de televiziune britanică care a început în 1960 au urmărit un grup de copii la fiecare şapte ani de-a lungul vieţii și i-a oferit lui Katarzyna PisanskI, bioacustician la Universitatea din Lyon, mai multe răspunsuri la felul în care ne sunt modificate vocile în timp.

Tonul vocii este legat de nivelurile de testosteron

Știm că tonul vocii este legat de nivelurile de testosteron , care ar putea fi mai importante pentru alegerea romantică, deoarece din punct de vedere evolutiv bărbații mai puternici şi cu o voce mai impunătoare ar fi mai de doriţi sexual. În cazul vânătorilor-culegători tanzanieni, o voce profundă ar putea acționa ca un proxy pentru alte abilități care necesită mai mult testosteron. Tonul vocii în sine nu înseamnă nimic, dar oferă un indiciu cu privire la cât de capabil este un vânător vorbitor și, prin urmare, cât de bine îi va asigura copiilor săi și cât de bună șansă vor avea acești copii să-și transmită genele în viitor.

Nivelurile de testosteron pentru bărbații adulți sunt determinate de expunerea lor la androgeni a mamelor lor (grupul de hormoni de care aparține testosteronul) în timpul săptămânilor 8-24 de sarcină. Acest lucru sugerează că ceva care ar putea juca un rol important în succesul nostru reproductiv este stabilit în mare parte din copilărie și legat de nivelul hormonilor prenatali ai mamelor noastre, spune Pisanski.

Când purtăm o conversație bună cu cineva, avem tendința de a regla tonul propriei voci spre a lor – ceva numit antrenament prosodic. Dar când găsim pe cineva atrăgător, se înregistrează. Pentru bărbați, trimbul vocal scade, în timp ce pentru femei, timbrul acestora crește – respectând stereotipurile noastre de gen. Cu cât găsim pe cineva mai atractiv, cu atât diferența este mai mare.

Scăderea sau creșterea tonului ar putea fi un semn al cât de atrăgător găsim întâlnirea noastră

S-ar putea să vă întrebați cum se desfășoară aceste două comportamente opuse la o întâlnire – cu siguranță o întâlnire bună și semnul că suntem atrași de cineva, provine dintr-o conversație bună? Pe parcursul unei întâlniri, antrenamentul prosodic vine și pleacă . În momente de conversație amuzantă ne potrivim cu tonurile noastre, iar în altele, când vrem să ne arătăm atracția, mergem în direcția opusă. De asemenea, în general, femeile acordă prioritate conversației bune față de atracție și invers, spune Pisanski.

Mai mult decât atât, scăderea sau creșterea tonului ar putea fi un semn al cât de atrăgător găsim întâlnirea noastră, dar îl face și pe celălalt să fie mai atras de noi . Ne putem folosi timbrul vocal pentru a-i manipula pe ceilalți.

Singura excepție de la această regulă este că, uneori, tonul vocii femeilor scade atunci când găsesc un bărbat atractiv – mai ales dacă este un bărbat care este popular printre femei. Într-un scenariu de întâlniri rapide, unele femei și-au redus vocea la întâlnirile lor cu cei mai populari bărbați . La fel ca politicienii noștri, s-ar putea să încerce să pară mai serioși și mai puțin naivi decât concurenții lor, sugerează Pisanski, care a condus studiul.

Care este cel mai sexy accent din lume?

În clasamentul realizat de platforma educaţională Babbel, accentul francez a devansat accentele italian şi spaniol, care s-au situat pe următoarele două poziţii. Pe locruile patru şi cinci s-au situat accentele german şi portughez.

Cel mai nefericit accent, cel considerat a fi cel mai puţin sexy, a ieşit accentul polonez, iar celelalte poziţii de la coada clasamentului au fost ocupate de accentul turc (penultimul), apoi accentele danez, olandez şi rus.

Topul a fost realizat contabilizând opţiunile a 15.000 de utilizatori ai platformei educaţionale Babbel.

Adauga un comentariu