National

Fenomen meteorologic neobişnuit la Marea Neagră. O trombă marină cu aspect de tornadă, vizibilă pe țărmul din Eforie Sud

Publicat: 10 oct. 2020
tornada la Marea Neagra
tornada la marea neagra

Un fenomen meteorologic destul de rar a avut loc în largul Mării Negre, în stațiunea Eforie Sud. Cei aflați pe litoral au putut să observa cu o trombă marină s-a format în largul mării.

Tromba marină este un fenomen meteorologic, asemănător unei tornade, care i-a naștere ca urmare a diferenţelor de temperatură dintre apa mării şi aer.

Întregul fenomen a fost surprins de către cei prezenți, iar imaginile au fost postate pe Internet. Se poate observa cum tromba marină se apropie rapid de țărm, iar mai apoi dispare la fel de brusc cum a apărut.

Trombă marină în Eforie Sud

Spectacolul naturii a fost dat în largul Marii Negre şi ia luat prin surprindere pe cei aflaţi în Eforie Sud, care au putut observa întreg fenomenul meteorologic.

Specialiştii Centrului Meteorologic Regional Dobrogea spun că tromba marina se formează pe apa, sub un nor, din cauza diferenţelor de temperatură dintre apa mării şi masa de aer rece.

Judeţul Constanţa s-a aflat sub avertizare de tip cod portocaliu, în intervalul 09 octombrie, ora 03:00 – 09 octombrie, ora 21:00, iar fenomenele vizate au fost ploile abundente. Un astfel de fenomen s-a mai produs și la începutul lunii august, în Eforie Nord.

Adauga un comentariu