National

Fenomen neobişnuit pe un râu din Bistriţa! Apa s-a înroşit brusc

Publicat: 13 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fenomen neobişnuit pe un râu din Bistriţa Apa s-a înroşit brusc
Fenomen neobişnuit pe un râu din Bistriţa! Apa s-a înroşit brusc

Un fenomen neobişnuit s-a petrecut pe râul Sălăuța din Bistrița-Năsăud, afluent al Someșului Mare. Localnicii din zonă au observat, în această după-amiază, că apa s-a transformat în culoarea roşie.

Imaginile neobişnuite au fost surprinse de proprietarii unei păstrăvării. Aceștia au postat ulterior filmarea pe o rețea de socializare.

„Cred că se fac prospecțiuni minere pe unul din afluenții Sălăuței în cadrul proiectului de stabilire a cantității de aur, argint și alte polimetale, respectiv pământuri rare, început la Zagra” și-a dat cu părerea un comentator.

Primarul comunei Zagra, Nicolae Bușcoi, spune, însă, că nu știe ca în comună să se desfășoare prospecțiuni miniere, potrivit observatorbn.

Deasupra Iașului a apărut o lumină misterioasă

Pe data de 10 octombrie 2022, deasupra Iașului a apărut o lumină misterioasă despre care specialiștii încă nu se pot pronunța. Ipotezele cu privire la aceasta nu au întârziat să apară, oscilând între o minune de la Sfânta Parascheva și o explicație științifică. Fenomenul misterios a durat 3-4 minute, sursa fiind neidentificabilă

An de an, mii de credincioși din toate colțurile țării se adună la Iași, la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, despre care aceștia spun că face minuni. Pe cerul Iașului a apărut o lumină ce s-ar datora Sfintei, după cum cred enoriașii.

„Arată că Sfânta Parascheva face minuni! Cred că e ca un fel de soare, e un semn că trebuie să fim mai luminoși, cu inimă bună. S-a arătat această lumină ca să credem în ea. E un semn, într-adevăr”, povestește Liliana C. și Daniela M.

Cercetătorul Silviu Gurlui, prof. univ. de la Facultatea de Fizică din cadrul Universității „Al. I. Cuza“ din Iași, a oferit câteva explicații cu privire la fenomenul petrecut zilele trecute.

„Este vorba de o formațiune destul de luminoasă care s-a observat în mai multe rânduri în Iași, cea mai evidențiată perioadă fiind cea de luni seara, în jurul 18:30. Toți oamenii cu care am discutat au zis că așa ceva nu a mai fost aici. Sunt mai multe scenarii, dar pentru mine, în momentul de față, nu este niciunul care să descrie toți parametrii evidențiați de imaginea asta. Încă nu există o explicație științifică. O potențială explicație ar fi dată de vaporii de condensare proveniți de la un avion, iar, în funcție de condițiile atmosferice, de umiditate, de răcire și de poziția soarelui, acesta să reflecte acel obiect. Dar această speculație nu stă în picioare din alte motive”, declară Silviu Gurlui.

Adauga un comentariu