International

Fenomene meteorologice extreme în Europa

Publicat: 30 dec. 2020
Fenomene meteorologice extreme în Italia
Fenomene meteorologice extreme în Italia

Furtuna Bella a creat haos în Europa. În Marea Britanie, traficul rutier şi cel feroviar au fost serios afectate din cauza ninsorilor, iar în Franţa, sute de maşini au rămas blocate pe o autostradă. În Italia, vremea rea a întârziat livrarea a 470.000 de doze de vaccin.

În centru şi sud vântul a provocat pagube însemnate. Marea a inundat restaurantele şi casele oamenilor. Pagubele sunt însemnate în tot oraşul Napoli nu doar pe faleză.

Paralizat, ieri, de zăpadă, Milano a devenit, peste noapte, un oraş îngheţat. Iar şoselele şi trotuarele s-au transformat în capcane pentru pietoni şi şoferi. Echipele de intervenţie au avut peste 4 mii de solicitări. Cele mai multe pentru debarasarea copacilor căzuţi sau ajutorarea şoferilor blocaţi pe şosele. Singurele locuri unde zăpada nu a creat probleme sunt pistele de schi, goale zilele acestea ca parte a strategiei guvernului de a opri răspândirea COVID.

În Marea Britanie, peisajul pare feeric, dar traficul rutier şi cel feroviar au fost serios afectate de ninsorile puternice abătute asupra Regatului. Meteorologii au avertizat că în timpul nopţii se va forma polei, iar astăzi a nins din nou. Iar în Franţa, sute de maşini au rămas blocate pe o autostradă, până la intervenţia utilajelor de deszăpezire.

În cealaltă parte a continentului, ninsoarea a adus bucurie în staţiunile de schi din Ucraina, unde distanţarea nu prea se respectă. Turiştii sunt mai numeroşi ca în alţi ani, deoarece mulţi obişnuiau să plece în Austria şi Italia.

Adauga un comentariu