Titlurile zilei

Feriți-vă de ei! Telekom este cea mai reclamată companie din Iași! Nesimțirea operatorului de internet scoate din sărite clienții! Zona Bucium este afectată de 3 zile și nimeni nu intervine să remedieze defecțiunile

Publicat: 27 oct. 2020
Miroslav Majoros este unul dintre administratorii Telekom România, una dintre cele mai reclamate companii din țară. Locutorii din zona Bucium din Iași au rămas fără internet de mai multe zile, dar nici până acum nu au fost remediate deficiențele
Compania Telekom România i-a lăsat pe clienții din Bucium fără conexiune la internet. Administratorul Miroslav Majoros (foto) este de negăsit

Mai multe gospodării din zona Bucium au rămas de câteva zile fără conexiune la internet, serviciu asigurat de către cea mai reclamată companie din Iași, Telekom România. Tot mai mulți clienți anunță că vor rezilia contractele. Compania a înregistrat anul trecut pierderi de 165 de milioane de euro

Telekom România Communications SA furnizează servicii din ce în ce mai proaste. Clienții companiei sunt din ce în ce mai nemulțumiți de calitatea serviciilor. De la începutul anului până în prezent, la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Iași au fost înregistrate nu mai puțin de 450 de reclamații. Cele mai multe reclamații se referă la lipsa semnalului pentru grilele de programe TV sau lipsa conexiunii la internet. Recent, un caz asemănător s-a petrecut în zona Bucium, din Iași. Mai multe gospodării au rămas fără conexiune la internet, deși facturile sunt achitate.

„De sâmbătă (24.10.2020) nu mai avem internet. Mă afectează pentru că lucrez de acasă. Am sunat la Telekom, dar degeaba, nimeni nu intervine. Singura soluție este să reziliez contractul. În ultimii ani când am folosit serviciile Telekom, nu am întârziat nici măcar o dată plata facturii. Nu este normală atitudinea companiei. Cu prima ocazie, voi rezilia contractul”, a spus un client din zona Bucium – Pietrărie.

De precizat că relația cu media este inexistentă în cadrul Telekom. La solicitările de interes public, reprezentanții companiei nu catadicsesc să formuleze un răspuns. În aceste condiții, oamenii își pot rezilia oricând contractul cu Telekom, invocând tocmai faptul că nu au beneficiat de serviciile contractate.

Telekom România este pe pierderi, dar face combinații cu afaceriști din Iași

Situația Telekom România Communications SA este destul de problematică. Anul trecut, datele financiare ale companiei arătau pierderi de aproximativ 165 de milioane de euro. În schimb, Telekom face afaceri cu spațiile deținute în Iași. La începutul anului 2019, a fost scos la licitație un spațiu ce aparține companiei, în suprafață de 800 de metri pătrați, situat pe strada Gavriil Musicescu. A depus o ofertă societatea Urbioled SRL, controlată de Ana-Maria Ciotîr și Bogdan Solcanu, fiul fostului senator Ion Solcanu. Valoarea acesteia a fost de 825.000 de euro. Aveau neapărat nevoie de spațiu pentru a salva un proiect european cu o valoare de 5,5 milioane de euro. Însă, surpriză, la licitație s-a mai prezentat o persoană fizică, care a plusat până la 850.000 de euro. Comisia de evaluare a respins oferta mai bună pe motiv de integritate.

În realitate, Urbioled SRL a vut o înțelegere prealabilă cu reprezentanții Telekom. Înainte ca anunțul licitației să fie publicat, Urbioled și Telekom erau rivale la licitațiile pentru extinderea iluminatului public în localitățile din țară. Brusc, după ce au venit cu oferta pentru spațiul din Iași, Urbioled s-a prezentat la licitațiile publice în cadrul unei asocieri cu Telekom. Compania deținută de Deutch Telekom venea ca lider de proiect, iar Urbioled ca subcontractant. Din partea Telekom, apărea ca reprezentant Miroslav Majoros. De fapt, societatea condusă de Ana-Maria Ciotîr se ocupă de onorarea contractului. În această manieră au fost câștigate contracte publice în valoare de 2 milioane de euro, din 2019 până în 2020.

Clienții Telekom au reclamat că au dispărut programe TV din grilă

La începutul anului 2019, tot mai mulți ieșeni, dar și clienți din țară au depus reclamații după ce Telekom România a scos din grilă programele Eurosport și Discovery. Au dispărut canalele Animal Planet, Animal Planet HD, Discovery Channel, Discovery Science, Discovery Science HD, Discovery Showcase HD, Eurosport HD, Eurosport 1, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 360 HD, Viasat HD, DTX HD, ID Xtra, ID Xtra HD, TLC, Travel Channel HD, Food Network și Food Network HD. Operatorul a încercat să mușamalizeze aceste modificări printr-un comunicat menit să îndulcească țeapa trasă clienților.

Direcția Națională Anticorupție ar trebui să ancheteze modul în care a fost condusă compania Telekom

Nemții care sunt acționarii principali ai Telekom au cumpărat compania la un preț de nimic, iar apoi și-au recuperat banii din vânzarea spațiilor și a clădirilor pe care le avea operatorul de telefonie mobilă. Nu s-ar fi ajuns în această situație dacă reprezentanții acționariatului român nu ar fi permis ca nemții să facă tot ce au vrut cu compania. Ar trebui ca Direcția Națională Anticorupție să ancheteze modul în care a fost condusă compania Telekom și felul în care acționarii români și-au îndeplinit obligațiile. După ce au înregistrat pierderi de 165 de milioane de euro, datorii făcute în România, Telekom vrea să plece din țară. Parlamentarii ar trebui să facă o lege prin care să îi protejeze pe oameni împotriva abuzurilor acestor companii străine, care s-au îmbogățit pe spatele românilor, au scos profitul din țară și acum pleacă lăsând în urmă datorii uriașe. Vom reveni!

Comentarii
  • Dupa ce ca stati la bloc la tara mai vreti si internet? 2 vaci, 5 oi, 3 porci si la treaba nu pe internet putorilor care v-ati mutat la bloc intre case, futu-va neamul sa vi-l fut de rapeni din Pietrarie…

  • Domnule din centru, nu ne m-ai certa, noi suntem IT care lucram de acasa, avem credit pe 30 de ani la apartament si ne trebuie internet. Cand eram acasa la VegasLui mai luam net de la un vecin, dar acuma ei au parole si nu se poate juca copilu pe tabletka.

  • Comentariu de porc mistreț face țiganul din “centru”.Oamenii plătesc abonament nu ca tine maimuțoi analfabet care ai fost deconectat de la energie electrică . Stai cu lampa si te luminează ce internet îți mai trebuie cocalare . Ha ha ha

  • Domnule „Centru” despre boi nu ai pomenit deloc…. cred că ai avea loc sigur in ferma mentionată, ca de, este nevoie si de aceste animale…. ptr. prăsilă, doar atât…. in rest doar mănâncă si rage!

  • Sau gasit taranii sa vocifereze !, asa va trebuie inglodatilor daca vati mutat la cocomirla in coama calului !, sa va lasati opincile la bariera cand intrati in oras grajdanilor

  • Gata cu taraniii, s-au emancipaat, nu mai sint taranii aia de altadaat !, vacarii si-au luat si pornhub iar tarancile stau pe videochat !, mumu la tarani !, coie linse de taranci

  • Din,cite stiu Telekom a fost si este cea mai proasta companie de telefonie din Romania dinsii au mers si merg pe pierderi nu au 1 leu profit au pierderi de 165000000 de euro iar salariatii iau salarii mari desi compania ar trebui restructurata si sa fie foarte multi angajati concediati iar salariile angajatilor sa scada,nu poti tu ca companie cu pierderi de 165000000 de euro ca salariatii sa primeasca salarii nesimtite eu am fost abonatul lor de doua ori si de doua ori mi-au incarcat factura desi,eu aveam abonament nelimitat si plateam facturi de 350 de lei de 550 de lei si de 750 de lei lunar stiti ei vin in blocuri ca sa isi caute fraieri care sa semneze contracte pe 2 ani cu ei aveti grija ce semnati eu va spun sa nu semnati fiindca veti ajunge dupa citeva luni sa va trageti palme duceti-va la Digi Romania fost RCS RDS la Orange Vodafone numai nu la escrocii astia vstiti Dark este omul Telekom care ii injura pe altii iar moderatorul BZI nu ii sterge comentariile de ce?

  • Eu am,vorbit despre cei din conducerea Telecom dar si despre cei care lucreaza pe sume de 4500 de lei fiindca ar trebui sa primeasca salarii mult mai mici iar compania sa intre in insolventa nu poti tu ca companie si sa ia salarii de 4500 de lei eu cred ca salariile angajatilor Telekom si primele sunt artificiale iar compania ar face bine sa concedieze cit mai multi angajati in toata tara si sa isi vinda telefonia mobila la Orange televiziunea la Vodafone iar ei sa ramina cu telefonia fixa iar daca nemtii de la,Deutsche Telekom tunul cel mare de 165000000 de euro atunci cel mai bine ar fi sa fie sesizat DNA si prchetul european ca sa ceara mandate europene de arestare pe numele esctocilor care au adus compania in insolventa.

  • Sa va,vad ce veti face atunci cind veti fi concediati peste 50-70 % din personal iar escrocilor de nemti sa fie date mandate europene de arestare si pentru conducerea Telecom si recuperarea sumei de 165000000 de euro de la escroci.

  • Sa va,vad ce veti face atunci cind veti fi concediati peste 50-70 % din personal iar escrocilor de nemti sa fie date mandate europene de arestare si pentru conducerea Telecom si recuperarea sumei de 165000000 de euro de la escroci eu nu v-am swpus cindva ca toti oameni de aqfaceri sunt niste escroci,am avut dreptate.

Adauga un comentariu