National

Ferma de cannabis descoperită în România

Publicat: 14 oct. 2019

O reţea de traficanţi de droguri de risc a fost destructurată în Bihor. Trei persoane care au înfiinţat o cultură outdoor de cannabis fiind prinse în flagrant. Au fost confiscate peste 160 de kilograme de cannabis. Potrivit unui comunicat al Poliţiei, poliţiştii din Oradea şi procurorii DIICOT Oradea au prins, vineri, în flagrant delict, în localitatea bihoreană Băleni, doi bărbaţi, de 45, respectiv 48 de ani, din Oradea şi din Băleni şi o femeie, de 45 de ani, tot din Băleni, în timp ce recoltau muguri şi inflorescenţe de cannabis, dintr-o cultură amenajată într-un solariu.

Cei în cauză sunt bănuiţi că, în cursul anului 2019, ar fi cultivat plante de cannabis outdoor.

În urma percheziţiilor, la locuinţa bărbatului de 48 de ani a fost descoperită o cultură outdoor de cânepă de indiană. Au fost recoltate 12 plante de cannabis ajunse la maturitate, rezultând o masă brută totală de 149,95 de kilograme. În aceeaşi locaţie, într-o cameră a imobilului, a fost descoperit un laborator indoor de uscare a mugurilor şi inflorescenţei de cannabis. Acolo au fost găsite 9 kilograme de cannabis uscat. Într-o altă încăpere au fost găsite alte 10 pungi vidate, cu muguri şi inflorescenţe de cannabis uscat. Acestea cântăreau 2,194 kilograme. Toate au fost ridicate în vederea cercetărilor.

Din aceeaşi locaţie au fost ridicate instalaţii şi aparatură folosită pentru întreţinerea culturii, uscarea plantelor şi ambalarea acestora în vederea comercializării, respectiv îngrăşăminte, ventilatoare, un dispozitiv de separare a mugurilor de plantă şi alte bunuri şi obiecte folosite în cultivarea şi uscarea plantelor. Procurorii au dispus reţinerea celor trei persoane pentru 24 de ore. Sâmbătă Tribunalul Bihor a decis arestarea preventivă a celor doi bărbaţi, pentru trafic de droguri de risc. De asemenea, faţă de femeia de 45 de ani, a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc.loading...

Adauga un comentariu