Eveniment-Social

Festivalul Artei și Creației Studențești „GAUDEAMUS” a ajuns la a șaptea ediție

Publicat: 21 apr. 2021
Festivalul Artei și Creației Studențești „Gaudeamus“, unul dintre cele mai apreciate proiecte ale Casei de Cultură a Studenților din Iași, va avea loc anul acesta online, în perioada 21 aprilie - 5 mai 2021. Acest proiect este organizat anual în parteneriat cu asociațiile studențești și universitățile din Iași

Festivalul Artei și Creației Studențești „Gaudeamus“, unul dintre cele mai apreciate proiecte ale Casei de Cultură a Studenților din Iași, va avea loc anul acesta online, în perioada 21 aprilie – 5 mai 2021. Acest proiect este organizat anual în parteneriat cu asociațiile studențești și universitățile din Iași.

Prin acest proiect, de șapte ani, scoatem în evidență potențialul pe care îl au tinerii în realizarea evenimentelor culturale. Anul acesta vom organiza 7 spectacole create de 7 alianțe,  formate la rândul lor din 18 asociații studențești”, a consemnat Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultură a Studenților din Iași.

Pe 26 octombrie 2019, acest proiect a obținut locul întâi la cea de-a șasea ediție a Galei Tineretului din România, pentru cel mai bun proiect studențesc derulat de Casele de Cultură a Studenților din România.

Alianțe între 2-3 asociații

Studenții formează alianțe între 2-3 asociații sau ligi studențești și prezintă, în cadrul competiției, un program cultural artistic care va cuprinde maxim zece momente artistice și se va încadra în maxim 120 minute de spectacol. Reprezentațiile vor obține un punctaj, în urma unei jurizări realizate de referenții culturali ai Casei de Cultură a Studenților din Iași și a impactului pe care îl vor avea în mediul online aceste spectacole, stabilindu-se clasamentul final.

Regulamentul competiției a fost întocmit și stabilit de consiliul artistic al Casei de Cultură a Studenților Iași, după care discutat și aprobat de către reprezentanții studenților în cadrul ședințelor de lucru organizate în prima etapă a proiectului, până la înscrierea participanților în concurs. După înscrierea în competiție, tinerii au gândit o regie și o tematică a unui spectacol stabilită de fiecare alianță în parte. Fiecare participant înscris în competiție a avut posibilitatea de a consulta oricare referent de specialitate din cadrul instituției pentru a crea un spectacol cât mai bun. Membrii din consiliul artistic, care au și rol de jurizare, au  avut și obligația de a-i îndruma pe studenți să realizeze cele mai bune momente artistice.

„Considerăm acest proiect important pentru comunitate deoarece vine în întâmpinarea nevoilor de afirmare și de recunoaștere a calităților artistice (pictură, fotografie, desen, muzică, dans, teatru, literatură, regie etc), care reprezintă nevoi întâlnite cel mai des în rândul tinerilor artiști aflați la început de carieră”, a precizat Bogdan Crucianu, directorul instituției.

În perioada 21-22 aprilie 2021 spectacolele realizate de studenți vor putea fi vizionate pe pagina de Facebook a Casei de Cultură a Studenților din Iași. 

PROGRAM – Festivalul Artei și Creației Studențești „GAUDEAMUS” 2021

 

  • Spectacolul „Lumini, Camera, UMF – acțiune!” – Alianță formată din Societatea Studenților Farmaciști din Iași, Societatea Studenților Mediciniști din Iași și Societatea Studenților Stomatologi din Iași (SSFI-SSMI-SSSI) – 21 APRILIE 2021, ORA 10:00;
  • Spectacolul „Timpul trece, studentul rămâne” – Alianță formată din Liga Studenților Facultății de Automatică și Calculatoare Iași, Liga Studenților de la Istorie și Asociația Studenților și Absolvenților de la HGIM (LSAC-LSI-HGIM) – 21 APRILIE 2021, ORA 12:00;
  • Spectacolul „Sub lumina reflectoarelor” –  Alianță formată din Asociația Studenților si Absolvenților TCM din Iași și Liga Studenților de la Mecanică Iași (ASTCM-LSM) – 21 APRILIE 2021, ORA 14:00;
  • Spectacolul „The Art of a Murderer” – Alianță formată din Liga Studenților de la Geografie și Geologie Iași, Asociația Studenților Psihologi și Pedagogi Iași și Liga Studenţilor Economişti Iaşi (LSGG-ASPP-LSE) – 21 APRILIE 2021, ORA 16:00;
  • Spectacolul „Studenția bate filmul”- Alianță formată din Asociația Studenților Arhitecți Iași, Asociația Studenților și Tinerilor Ingineri Politehniști și Liga Studenților de la Filosofie Iași (ASAI-ASTIP-LSFI) – 22 APRILIE 2021, ORA 14:00.

 

Adauga un comentariu