Eveniment-Social

Festivalul Național de Scurt Metraj FILMSTUD

Publicat: 08 nov. 2019

Festivalul Național de Scurt Metraj FILMSTUD, ediția a XI-a va avea loc în perioada 9-10 noiembrie 2019, începând cu ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenților din Iași, în sala Gaudeamus. 

Festivalul este un eveniment competitiv organizat de Casa de Cultură a Studenților din Iași, care susține tinerii pasionați de film de scurtmetraj și încurajează consumul de scurtmetraje de calitate în special în rândul publicului tânăr.

„Scopul festivalului constă în promovarea atât a tinerilor care studiază arta cinematografică, cât și a tinerilor pasionați de film, oferindu-le șansa de a-și proiecta filmul în cadrul unui festival”, a consemnat Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultură a Studenților din Iași

Juriul care va analiza și selecta cele mai bune creații este compus din specialiști din domeniu (Lavinia German și George Popovici profesori la secția Foto-Video din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, Ligia Cosoi, profesor la Facultatea de Teatru din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, Cătălin Cucu, actor al Teatrului pentru copii și tineret „Luceafărul” Iași și Daniel Moisii, coordonator Filmstud).

„Filme noi care nu se găsesc pe internet promovăm la FILMSTUD. Anul acesta au fost selectate 35 de filme în concurs care provin de la tineri de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București” , a precizat Daniel Moisii, coordonator FILMSTUD.

Categoriile din cadul festivalului sunt: Animație, Ficțiune, Documentar, Experimental.

Intrarea este liberă pentru studenți și publicul iubitor de film.loading...

Adauga un comentariu